Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Üdülési csekkel a nyaralóhelyek éttermeiben
2006. május 11.

Szándéknyilatkozatot írt alá szerdán a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Magyar Vendéglátó Szövetség, valamint a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége, annak érdekében, hogy az üdülési csekket a jövőben a kiemelt üdülőövezetekben - a Balatonnál, a Dunakanyarban, a Velencei- és a Tisza-tónál, a Bükk-Mátra és a Sopron-Kőszeg térségben - üdülési célú éttermi szolgáltatások kiegyenlítésére is fel lehessen használni. Hogy e vendéglátóhelyek milyen körben, milyen ütemben csatlakozhatnak az elfogadóhelyek közé, azt a megállapodást aláíró szervezetek külön megállapodásban rögzítik majd.

Az ez alkalomból tartott sajtótájékoztatón Kolber István turizmusért felelős miniszter is üdvözölte a lépést, mely hozzájárulhat a hazai vendégforgalom további növekedéséhez.

Karácsony Mihály, az MNÜA elnöke elmondta, a felhasználási jogcím bővítésével többek között céljuk volt annak előmozdítása is, hogy a közeledő főszezonban előcsalogassák azt a mintegy 8 milliárd forintnyi felhasználatlan üdülési csekket, mely egyelőre a fiókokban pihen. Tájékoztatása szerint hamarosan megkezdődik a szolgáltatókkal a szerződéskötés, a cél az, hogy a kiemelt üdülőkörzetekben már idén több étterem is bekapcsolódjon az elfogadóhelyek hálózatába.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország