Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Virtuális vakáció Londonban
2005. július 06.

Londoni hétvége az "Álomutazásért" a British Council és a British Airways integrált kulturális pályázatán

Budapest, 2005. július 6. - Az információs társadalom, az angol kultúra és az angol nyelv népszerűsítése céljából hirdetett rendhagyó, integrált kulturális pályázatot a British Council magyar fiatalok számára május 10-én. A pályázatra, amelynek keretében a 15-35 év közötti korosztályt ösztönözte egy londoni hétvége megtervezésére az angol kulturális szervezet közel 100 olyan pályamunka érkezett, amelyet beküldőik csak az internet segítségével terveztek meg, alakítottak ki. Az angol nyelvű"virtuális útitervekben" szerepelnie kellett mindennek, ami teljessé tehet egy Londonban eltöltött hétvégét, így az útitervek tartalmaztak szállást, étkezési lehetőségeket, utazási információkat linkekkel együtt, és ajánlanak látnivalókat és kulturális vagy szabadidős eseményeket is. A legjobb virtuális útiterv elkészítője egy Londoni hétvégét nyert a British Airways jóvoltából.

A British Council az Egyesült Királyság kulturális kapcsolatainak vezető szervezete külföldön, így Magyarországon is. A szervezet legfontosabb feladata a partner országokkal való kulturális, oktatási és tudományos kapcsolatok építése. A British Council magyarországi irodájának tevékenysége az oktatás, a tudomány és a kultúra minden területére kiterjed. A szervezet aktívan részt vesz a hazai angol nyelvoktatásban és anyanyelvi tanárok közreműködésével nyelviskolát működtet, könyvtárat tart fenn és információt szolgáltat Nagy-Britanniáról.

"A Virtuális Vakáció pályázat a British Council küldetésének szinte minden célkitűzését felöleli."- mondta Patkó Györgyi, a British Council kommunikációs vezetője."Ebben a pályázatban egyszerre kellett használni az angol nyelvet, elmélyedni London és Anglia kultúrájában és történelmében és használni a manapság első számú információforrásnak tekinthetőInternetet." - tette hozzá a vezető.

A pályázat fődíját, a British Airways Londoni hétvége csomagját két fő részére Hardy Dóra nyerte"Álomutazás" című pályázatával. A 10 legjobb virtuális túrát készítő pályázó londoni útikönyvet nyert, és a pályamunkák felkerülnek majd a brit kulturális intézet és a British Airways honlapjaira is, ahol ajánlott londoni programként szerepelteti majd azokat a légitársaság.

A meghirdetett pályázatra komoly érdeklődés mutatkozott. A pályázatot közel 12.000 látogató töltötte le a British Council honlapjáról. A beérkezett közel 100 pályázat között nagyon sok ötletes pályamunka volt, amelyek érdekessége az, hogy sok kevéssé ismert londoni látnivalót vagy esemény weboldalait ajánlották a pályázók.

Az első integrált kulturális pályázat sikere láttán a British Council és a British Airways már most újabb hasonló pályázat meghirdetését tervezi.

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Nagy-Britannia