Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Emeli a szintet London népszerűsítésében a British Airways
2005. június 08.

A családos utazóknak is kínál programokat a British Airways és a British Council nyári kulturális programajánlója

Budapest, 2005. június 8. - London az egyik legnépszerűbb desztináció a magyar utasok körében, azonban a világ kulturális fővárosának tekintett metropoliszban nem könnyű a tájékozódás akkor, ha az utas magának vagy családjának szeretné kiválasztani a legmegfelelőbb programot. Ezen utasoknak segít most a British Airways, amely két korábbi kiadványának sikerére alapozva immár harmadik londoni kulturális programajánlóját publikálta. A légitársaság ezúttal London nyári művészeti, kulturális, szabadidős, sport és szórakoztató programjainak színe-javát gyűjtötte csokorba és kategorizálta úgy, hogy azokból a gyermekekkel és családdal utazók is találjanak maguknak megfelelőt. Nyári londoni programajánlóját, amelyet a British Council szakembereinek bevonásával készített el, a légitársaság a www.nagyutazas.hu weboldalon is közzétette, könnyebb és állandó hozzáférést biztosítva ezzel a Londonba utazók számára az angol főváros nívós kulturális programjainak összefoglalójához.

Londonba minden évben 27 millió utazó látogat el, akiknek közel fele, azaz több mint 13 millió utas külföldről érkezik. Habár London lakossága hivatalosan csak mintegy 8 millió fő, a világ kulturális fővárosának is tekintett város lakóinak száma 10 millió fő felett van, mivel a város nevezetességei valamint páratlanul gazdag és változatos kulturális és szabadidős programjai állandóan legalább 2 millió turistát vonzanak.

London turisztikai vonzereje több tényezőnek is köszönhető. London egyike azon világvárosoknak, amelyek turisztikai infrastruktúrája valóban kellemessé tehet egy-egy vakációt. A városban 6.128 étterem és 3.800 pub üzemel, a bevásárolni vágyókat több mint 40.000 üzlet és 80 piac kínálata csábítja, míg közlekedésüket 21.000 taxi és a város minden pontjához kapcsolatot biztosító metró segíti. Londonban 147 park található, ami azt jelenti, hogy a város területének 30 százaléka gyakorlatilag park és zöldterület.

London pezsgő kulturális programkínálata tovább erősíti a gazdag turisztikai alapellátottságot. A város olyan világszerte ismert szimbólumai mellett mint például a National Gallery, a British Museum és a British Airways London Eye, Londonban 238 ingyenesen látogatható nevezetesség, köztük 34 képzőművészeti galéria, 66 múzeum, 55 történelmi épület és 18 különleges vagy technológiai szempontból egyedi nevezetesség található. Ebben a hatalmas metropoliszban, ahol közel 150 élő nyelvet beszélnek 43 színház, 21 mozi, 5 opera és táncszínház valamint 12 komolyzenei hangversenyterem programja gazdagítja a kulturális kínálatot.

Harmadik, elsősorban London nyári kulturális és művészeti programjaiból összeállított programajánlójában a British Airways ezen kulturális intézmények kínálatából gyűjtötte össze a legszínvonalasabb eseményeket.

"Célunk az, hogy a minőségi szabadidős programok kialakításában és megvalósításában segítsük a párban vagy családjukkal utazóutasainkat." - mondta Molnár Ferenc, a British Airways értékesítési és marketing igazgatója."Bízunk abban, hogy ezen kiadvány közreadásával nemcsak a kellemes programok élményével, de egy másik kultúrába való bepillantás lehetőségével is hozzájárulhatunk az utazás élményé tételéhez."- tette hozzá az igazgató.

De hogy mégis mely kiemelkedő események alkotják London kulturális kínálatának gerincét? Íme egy kis kitekintés! A Merce Cunningham tánccsoport előadássorozata, Franc McGuinnes a Valaki majd vigyáz rám c. drámájának bemutatója, az ausztrál balett Hattyúk tava előadása, a Hyde Parkban megrendezésre kerülő egy hetes Wireless könnyűzenei fesztivál, a greenwich-i Dokland Művészeti Fesztivál, a 20. nemzetközi képzőművészeti kiállítás vagy az olyan igazi turistacsalogató látványosságnak számító események mint például Frida Kahlo Tate Gallery-ben megrendezésre kerülő festménykiállítása.

"A kultúra jelenti a kapcsot emberek és nemzetek között." - mondta Patkó Györgyi, a British Council kommunikációs vezetője."London nemcsak kulturális programjainak gazdagsága miatt tekinthető a világ kulturális fővárosának, de amiatt is, hogy a Londonba látogató gyakorlatilag a világ számos kultúrájába nyerhet bepillantást egyetlen útja során."- tette hozzá a szakértő.

Londonba minden évben több mint 27 millió látogató érkezik, akiknek több mint a fele, azaz mintegy 13 millió fő külföldi. A látogatók 46 százaléka szabadidős turista, 24 százaléka üzleti célból érkezik, 24 százaléka pedig barátait vagy rokonait látogatni utazik Londonba.

A British Airways gépeinek fedélzetén a 2004 / 2005-ös üzleti évben 56.000 utas látogatott Londonba. A légitársaság 2005. március 27-től, a nyári menetrendre történő átállástól kezdve négy járatot közlekedtet a magyar és az angol főváros között.

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Nagy-Britannia