Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Újra kalandozunk, vagy "csak" trenddé válik a téli repülés?
2004. december 08.

Észak-amerikai, ausztrál és ázsiai városok a legkedveltebb téli BA célállomások listáján

Budapest, 2004. december 8. - Az elmúlt évekkel ellentétben az idén a magyar utasok nagy része már a nyári utazási szezonban lefoglalta repülőjegyét téli utazásaihoz. A BA magyar utasai által kedvelt téli desztinációk között elsősorban észak-amerikai, ausztrál és ázsiai városok szerepelnek. A légitársaság legkedveltebb karácsonyi utcéljainak tizes TOP listáján az idén (Londonon túl) New York, Miami, Los Angeles, Chicago, Washington, Melbourne, Sydney, Hong Kong, Singapore, San Francisco valamint Mexikóváros szerepelnek. Az idei decemberi utazási csúcsidőszakban, az előző év azonos időszakához viszonyítva, várhatóan 18 százalékkal több, közel 5.000 Budapestről induló utasra számít az angol légitársaság.

Belső felmérései alapján a British Airways, minden évben összeállítja azon városok listáját, amelyek az adott országok utasai körében a legnépszerűbbek az év legforgalmasabb karácsonyi és újévi utazási szezonjában. A légitársaság magyarországi irodájának szeptember és október havi előre foglalásain alapuló statisztikái az idén több szempontból is érdekes képet mutatnak.

"Nagyon sok utasunk már a nyári szezonban lefoglalja téli utazásait, így tehát elmondhatjuk azt, hogy kezd trenddé válni a téli utazás és a decemberi családi vakáció."- mondta Molnár Ferenc, a British Airways értékesítési és marketing igazgatója.

A BA felméréséből kiderül az is, hogy honfitársaink idei decemberi utazásai viszonylatában nőtt a Londonon túlra utazó, azaz átszálló utasok száma. Ez azt jelenti, hogy idei téli vakációja helyszínéül egyre több magyar utas választ tengeren túli, elsősorban észak-amerikai vagy ausztrál és ázsiai uticélokat.

"Élénkülő kalandvágyunk hátterében a repülés, mint közlekedési mód költségének csökkenése húzódikmeg." - mondta Molnár Ferenc. "Légitársaságunk Budapest - London jegyének kezdőára például 29.000 forintra, legnépszerűbb tengeren túli desztinációjának, a Budapest- London - New York útnak az alapára pedig 95.000 forintra csökkent az elmúlt egy évben."- tette hozzá az igazgató.

A British Airways az év első félévében (április - szeptember) több mint 26.000 utast szállított a Budapest- London útvonalon. A légitársaság gépei ebben az időszakban átlagosan 85 százalékos kapacitáskihasználtsággal üzemeltek.

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Nagy-Britannia