Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

British Airways felmérés: Irány Amerika!
2004. június 21.

A BA magyar utasai Angliába, Amerikába és Ausztráliába utaznak a legtöbbet a nyáron

Budapest, 2004. június 21. - A British Airways, a legnagyobb európai légitársaságok egyike, az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is elvégezte azt a felmérést amelyből kiderül, hogy mely nyári célállomások a legnépszerűbbek magyar utasai körében. A légitársaság felmérésének eredményei szerint a legtöbb magyar utas Angliába és tengeren túli célállomásokra, ezen belül Londonba, New Yorkba, Miamiba, Chichagóba, Los Angelesbe és Bostonba utazik nyári szabadsága eltöltése céljából. A népszerű úticélok listáján szerepel még a messzi Ausztrália gyönyörű fővárosa, Sydney is és érdekes módon a tíz legnépszerűbb BA úticél közé az idén két angol város, Glasgow és Edinburgh is bekerült, a listát pedig Johannesburg zárja.

A British Airways évente több mint 30 millió utast szállít 96 ország 235 célállomására. A légitársaság utasforgalmában kiemelt szerepet játszik a nyári utazási szezon, amikor is gépeinek kihasználtsága jóval az átlag fölött van, a szabadságukat és nyaralásukat megkezdők utazásainak köszönhetően. A légitársaság évről-évre elvégzi azt a belső felmérést, amely a hálózatában, az egyes népszerű desztinációkra történt foglalásokat összesíti.

A British Airways 2004-es nyári szezonra vonatkozó felmérése az amerikai és az angol uticélok kedveltségének fokozódását mutatja a magyar utazóközönség körében. A magyar BA utasok által legkedveltebb uticélok tízes TOP listáján az idén London, New York, Edinburgh, Glasgow, Manchaster, Miami, Sydney, Chichago, Los Angeles, Boston szerepel, míg a listát Johannesburg zárja.

Érdekes jelenség, hogy a legnépszerűbb uticélok között az idén 5 amerikai és 3 angol város is megtalálható, míg ezek között 2003-ban 3 ausztrál és 2 afrikai desztináció is szerepelt. Az amerikai városok turisztikai vonzereje növekedésének háttérében az állhat, hogy mára az utasok bizalma visszatért ezen régió biztonsága iránt valamint az, hogy a BA harmadik járatának indításával nagymértékben bővültek a légitársaság Anglián belüli átszállási kapcsolatai. Az angol városok idei népszerűsége és látogatottsága az angliai turisztikai infrastruktúra és programkínálat bővülésének is köszönhető.

A British Airways az idei nyári turisztikai szezonban is jelentős kapacitáskihasználtságra számít. Tavaly a légitársaság gépei 82, 84 és 88 százalékos kihasználtsággal működtek június, július és augusztus hónapokban, amely érték jóval meghaladja a 72-75 százalékos éves átlagos kapacitáskihasználtsági mutatót.

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Nagy-Britannia