Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

3. járat és 29.000 forintos tarifa - Kérdések és válaszok
2004. február 13.

A British Airways 2004. január 22-én jelentette be új, Budapestről London Gatwick-re közlekedő járatának március 28-i indulását valamint eddigi legalacsonyabb, 29.000 forintos londoni tarifájának bevezetését.

Az új londoni tarifa sikerét jelzi, hogy az akció kezdete óta eltelt egy hétben a légitársaság helyfoglalásai jelentős mértékben bővültek a Budapest - London útvonalon, az előrefoglalások száma február hónapra 11%-kal, márciusra pedig mintegy 26%-kal javultak.

A bejelentésről a sajtó is az átlagosnál gyakrabban és nagyobb terjedelemben számolt be. Számos esetben sajnos téves információk láttak napvilágot, ezért ezeket a kérdéseket valamint a bejelentéssel kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket ebben az üzenetben kívánjuk megválaszolni és pontosítani a British Airways 3. járatára és az új, 29.000 forintos londoni tarifára vonatkozóan.

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK
a British Airways új, 3. járatával és 29.000 forintos londoni tarifájával kapcsolatban

Az új, 29.000 forintos tarifa csak a 3. járatra váltható?

Az új tarifa érvényes a British Airways jelenlegi, napi két Budapest - London Heathrow járatára is, de már váltható a március 28-án, a nyári menetrendre való átállás napjától közlekedő Budapest - London Gatwick járatra is.

Mikortól foglalható az új tarifa?

A 29.000 forintos jegy január 22-től már foglalható és a heathrow-i járatok mellett már a március 28-től, a nyári menetrendre való áttérés napjától induló Budapest- London Gatwick járatra is váltható.

Szezonális-e és meddig foglalható az új tarifa?

A British Airways 29.000 forintos londoni jegyára nem szezonális, január 22-től kezdve időbeni megkötés nélkül bármeddig foglalható, csakúgy mint a BA egyéb állandó, londoni tarifái.

"Fapados szolgáltatást" kapnak-e az új, 29.000 forintos jegyet vásárló utasok a BA-től?

A 29.000 forintos áron jegyet váltó utasok ugyanazt a szolgáltatást kapják, mint a BA egyéb londoni tarifáin jegyet vásárló utasok. A legolcsóbb jegyet váltó utasok számára is teljes körű fedélzeti kiszolgálását és étkeztetését biztosít a légitársaság, és az utasok ugyanannyi kézipoggyászt vihetnek magukkal a fedélzetre, mint a BA bármely más Londonba tartó utasa. Az új, olcsó tarifa bevezetésével a British Airways célja az, hogy minőségi szolgáltatását kedvezőbb feltételekkel elérhetővé téve reális és versenyképes alternatívát biztosítson az olcsó légitársaságok néha megtévesztő ajánlataival szemben.

A kiutazást követően mennyi ideig használható fel a 29.000 forintos jegy visszaútja?

Csakúgy mint a BA egyéb londoni tarifái esetében, a 29.000 forintos áron váltott jegyet is a kiutazástól számított egy éven belül kell felhasználni.

Csak a 29.000 forintos jegy és a gatwick-i járat esetében törli el a minimum 2 napos kint tartózkodási feltételt a British Airways?

A kétnapos kint tartózkodási feltétel a British Airways valamennyi londoni jegyára és mind a heathrow-i, mind pedig a március 28-tól közlekedő gatwick-i járat esetében is megszűnik, az intézkedés tehát nem csak a 3. járatra és a legolcsóbb londoni tarifára vonatkozik.

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Nagy-Britannia