Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Adni és játszani Öröm - Budapest is a szívét követte
2003. március 25.

Sikerrel zárult a British Airways és a Juventus Rádió jótékonysági akciója

Budapest, 2003. március 25. - Örömmel és lelkesedéssel vették át a Pető Intézet kis gondozottjai azokat a játékokat és foglalkoztató eszközöket, amelyeket"Kövesd a szíved" elnevezésű jótékonysági akciójában a British Airways gyűjtött számukra. A március elején indult és a Juventus Rádió támogatásával megvalósult kezdeményezésbe nemcsak az eredetileg megszólítani kívánt utasok, de számos magánszemély, sőt iskola is bekapcsolódott. Az akcióban több száz színes állatfigura, társas- és foglalkoztató játék, mesekönyv, baba és labda, azaz csupa olyan játék gyűlt össze, amely az arra rászorulóknak örömet okozhat.

A "Kövesd a szíved" jótékonysági akció 3 évvel ezelőtt Oroszországban született abból az adottságból, hogy a légitársaság alkalmazottai munkájuk során számos utassal találkoznak, teremtenek személyes kapcsolatot. Ennek a kapcsolatnak a meglétére építve, a már eleve határozott utazási szándékkal rendelkező utasoknak a légitársaság jelképes kedvezményeket biztosított akkor, ha gyermekük feleslegessé vált játékait - legyen az akár egy plüss állatfigura, mesekönyv, társasjáték vagy éppen kisautó- elhozták és átadták a légitársaság munkatársainak. A kezdeményezés a magyarországi akcióval egy időben több országban is, köztük Oroszországban, Lengyelországban, Csehországban, Bulgáriában, Romániában és Izraelben zajlott.

"Legyen szó közvetlen támogatásról vagy a helyzetünkből adódó lehetőségek mások érdekében történő kamatoztatásáról, a British Airways mint környezetének felelős szereplője fontosnak tartja, hogy erejéhez mérten segítse és támogassa a rászorulókat."- mondta Németh Krisztina, a British Airways marketing managere. "Örömmel tölt el, hogy a Juventus Rádióval közös felhívásunkra nemcsak utasaink, de számos magánszemély, sőt iskolák is kezdeményezésünk mellé álltak és így, velük együtt szerezhetünk vidám perceket a Pető Intézetben kezelt gyermekeknek." - tette hozzá Németh Krisztina.

A "Kövesd a szíved!" jótékonysági akció az elmúlt három évben több tízezer kisgyermeknek szerzett vidám perceket szerte a világon mindamellett, hogy az adott szociális terület bemutatásán keresztül igyekezett támogatni az arra a területre vonatkozó intézményi célok megvalósulását. Az akció kedvezményezettjei minden országban elsősorban gyermekkórházak, gyermekklinikák, árvaházak és a szociális helyzetüknél vagy egészségi állapotuk miatt hátrányos helyzetben lévő gyermekeket ellátó intézmények voltak. Magyarországon az első"Kövesd a szíved" jótékonysági akció a Pető Intézet kis gondozottjait támogatta.

Szerte a világon, így hazánkban is minden ezer újszülött közül kettő-három szenved központi idegrendszeri eredetű mozgászavarban vagy bénulásban, az orvostudomány azonban nem képes az ilyen súlyos fogyatékosság teljes körű megelőzésére, illetve gyógyítására.

Ezeknek a gyermekeknek és családjuknak nyújt segítséget a Pető Andrásról 1945-ben elnevezett konduktív terápia, amely ma"Pető módszer" néven ismert és a születés körüli agyi traumák miatt súlyosan sérült gyermekek bizonyítottan leghatékonyabb terápiája. A konduktív nevelés olyan, speciálisan integrált nevelési folyamat, amely az adott életkornak megfelelően a mozgássérült személy minden funkciójára kihat, és amelynek lényege az aktív tanuláson alapuló sokoldalú személyiségfejlesztés.

A Pető Intézetben évente 1300-1500 gyermek kezelését és nevelését végzik nagy sikerrel.

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Nagy-Britannia