Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Információs kártyák külföldre utazóknak
2005. július 11.

Összesen 23 ország adatait tartalmazó információs kártyákat jelentetett meg a külföldre utazók tájékozódásának megkönnyítésére a Külügyminisztérium. A zsebben is elférő lapokhoz utazási irodákban, pályaudvarokon, repülőtéren és a határállomásokon is hozzájuthatnak az utazók. Irattárcában, zsebben is elférő, a legfontosabb információkat, hívószámokat és a konzulátus elérhetőségét tartalmazó kártyák a napokban eljutnak a legtöbb utazási irodába, az IBUSZ kirendeltségeibe, a forgalmasabb pályaudvarokra, valamint a repülőterekre. Szintén hozzá lehet jutni a határállomásokon és a minisztérium ügyfélszolgálati irodáján.

Az összehajtogatható kis lap tartalmazza az adott országba történő beutazás feltételeit, az egészségügyi biztosítás vonatkozó szabályait, a helyi nemzeti ünnepeket, a legfontosabb segélyhívószámokat és a Magyarországra történő telefonálás módját, a konzulátus elérhetőségét és olyan esetben, amikor a tiszteletbeli konzulátus vállal konzuli feladatokat, annak a címét is.

Polgár Viktor, a Külügyminisztérium szóvivője szerint, egyelőre 23 ország adatait tartalmazó kártyát készítettek el, összesen 420 ezer példányban. Németország, Ausztria, Románia és Horvátország kapcsán 40-40 ezer darabot, a további országok (például Portugália vagy Görögország) hasznos információiról 12-12 ezer darabot. A szóvivő hozzátette, ezek a magyarok által legtöbbet látogatott országok.
Forrás: Napi Gazdaság