Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Sikeres évet zárt a Germanwings
2005. január 03.

A Germanwings forgalma 60 százalékkal, alkalmazottainak száma 44 százalékkal emelkedett 2004-ben,2005-ben tovább bővül a flotta
BUDAPEST - A Germanwings Légitársaság 2003-as 150 millió eurós forgalmát- több mint 60 százalékos növekedéssel - 245 millió euróra emelte 2004-ben. Az utasok száma 2,4 millióról 3,5 millióra emelkedett 2004-ben, amely 46 százalékos emelkedést jelent az előző év eredményével összehasonlítva. A Légitársaságnak 2004 decemberében összesen 459 munkavállalót alkalmazott, 44 százalékkal többet mint az év elején. A Germanwings, melynek legelső járata 2002. október 27-én hagyta el a Köln/Bonn repülőteret, a 2004-es évet nyereséggel zárta.

"Ezzel az eredménnyel vállalatunk Németország legsikeresebb vállalatai közétartozik." - mondta Dr. Joachim Klein, a Germanwings Légitársaság vezérigazgatója."Nem hagytuk magunkat megfertőzni az országban elterjedt pesszimizmus által, hanem vállaltuk egy új vállalat felépítését. A Germanwings sikere mutatja, hogy egy jó ötlettel és kellő bátorsággal még nehéz időkben is lehetséges jó eredményt elérni."

2005-ben további bővítést tervez a Germanwings. A Légitársaság tervbe vette egy harmadik bázisrepülőtér felépítését Németországban. A tervekben szerepel továbbá, hogy az utasok száma eléri majd az ötmillió főt. A tervek megvalósításához szükségessé vált a flotta kibővítése, a jelenlegi tizenöt repülőgép számát húszra emeli majd a Germanwings. Három darab Airbus-Jet típusú repülőgép beszerzését már jóváhagyta a felügyelőbizottság. Az új gépek 2005 első néhány hetében érkeznek meg.





2004-ben a Germanwings a Köln/Bonn Repülőtér legnagyobb légitársaságává nőtte ki magát. A repülőtéri vasúti pályaudvar tavaszi átadása, valamint a- decemberben átadott - repülőtéri B és C terminálokat összekötő "Starwalk" tovább fokozzák a Germanwings utasainak kényelmét.


A Germanwings Stuttgartból összesen 16 célállomásra közlekedtet járatokat a jelenleg érvényes téli menetrendben, így a Baden-Württemberg régióban is piacvezető pozícióra tett szert a diszkont légitársaságok között.


A Légitársaság bázisrepülőtereinek (Köln/Bonn és Stuttgart) vonzáskörzetében a Germanwings márka ismertsége túllépte a 90 százalékot."Munkatársaim lelkes és kitartó munkájának köszönhetően, megvalósítottuk álmunkat, miszerint bárki számára megfizethetővé vált a repülés."- mondta Dr. Klein.


2004-ben a Germanwings Légitársaság - ellentétben más légitársaságokkal- nem vezetett be üzemanyagpótdíjat, mindez a hatékony és következetes költségmenedzsmentnek volt köszönhető. A Germanwings Légitársaság 2005-ben is 19 eurós ártól kínálja repülőjegyeit. A www.germanwings.com internet címen számos kreatív akciót hirdet a Légitársaság, melyek keretében kedvezményes repülőjegyek ezrei várnak gazdára. Európa legvonzóbb városai válnak így elérhetővé bárki számára.


"Vállalatunk filozófiája, hogy a legjobb ár-érték arányt nyújtsuk utasainknak. 2004-ben sikerült ezt megvalósítanunk, amit a"Capital" gazdasági magazin felmérésének eredménye is bizonyít. A Germanwings Légitársaságot a 2004-es év legjobb diszont légitársaságává választották."- mondta Dr. Joachim Klein.


A Germanwings Köln/Bonn repülőteréről a 2004-es téli menetrendjében (2004. október 31-től 2005. március 26-ig) a következő célállomásokra indít járatokat:

Athén, Barcelona, Berlin (Schönefeld), Bécs, Bologna, Budapest, Drezda, Dublin, Edinburgh, Helsinki, Isztambul, Krakkó, Lisszabon, London (Stansted), London (Gatwick), Madrid, Milánó (Malpensa), Malaga, München, Nizza, Oslo, Palma de Mallorca, Párizs (Charles de Gaulle), Prága, Róma, Stockholm, Thesszaloniki, Varsó, Zágráb, Zürich


A Germanwings Stuttgartból a következő célállomásokra indít járatokat:

Barcelona, Bécs, Berlin (Schönefeld), Budapest, Drezda, Hamburg, Isztambul, Krakkó, London (Stansted), Lisszabon, Madrid, Palma de Mallorca, Róma, Thesszaloniki, Varsó, Zágráb.

Árak:
Szezontól és időponttól függetlenül a Germanwings repülőjegyeinek nagy részét a legolcsóbb kategóriájú, 19 eurós áron kínálja egy útra utasainak.

Foglalások:
A repülőjegyek a www.germanwings.com internet címen vagy a 06/80 016 015-ös telefonszámon foglalhatók.