Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Vállalati társadalmi felelősségvállalás
2004. május 19.

2004. május 19. Brit Nagykövetség Nagy érdeklődés övezte a Brit Nagykövetségenzajló sajtótájékoztatót, melyen a Magyarországon jelenlévő brit befektetőktársadalmi felelősségvállalási tevékenységeit mutatták be.
Mi is tulajdonképpen a vállalati társadalmi felelősségvállalás? Jelentése egyszerű: az adott vállalatnak olyan küldetése, jövőképe, értékrendjevan, mely nem csak a munkahelyi légkört tekinti üzleti stratégiája szervesrészeként, hanem a közösségi életben való szerepvállalást, a helyi gazdaság fejlesztését, valamint a piaci és környezeti hatásokat is. Ezen a területen az Egyesült Királyság számottevő tapasztalatot halmozott fel. A brit befektetők magyarországi vállalkozásaiknál is meghonosították ezeket a fogalmakat. E cégek számára az üzlet nem csupán azt jelenti, hogy termékeket, szolgáltatásokat kínálnak, hanem azt is, hogy segítséget nyújtanak a társadalomnak a környezeti, szociális és kulturális célkitűzések eléréséhez.

A Brit Nagykövetség, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara (BCCH) és a Magyar Business Leaders Forum (HBLF) támogatásával jelentést adott ki, mely összegzi a jelentősebb magyarországi brit befektetők társadalmi felelősségvállalási tevékenységét. A jelentés a brit cégek Magyarország iránti elkötelezettségéről és a szélesebb közösség javára tett értékes hozzájárulásáról tanúskodik.

A jelentést, melyhez személyesen írt előszót Károly walesi herceg és Mádl Ferenc köztársasági elnök, John Nichols brit nagykövetmutatta be. A nagykövet úr megnyitó szavait követően rövid beszédet mondott Andrew Jackson, a BCCH elnöke.

Az eseményen részt vettek a jelentésben szereplő 17 brit vállalat képviselői is.