Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Megszületett a földrajzi világverseny végeredménye
2003. augusztus 13.


A National Geographic Nemzetközi Földrajzi Versenyt július 14-16. között rendezte meg a National Geographic Society a floridai Tampában.

A versenyben az elsőséget az Amerikai Egyesült Államok csapata szerezte meg, a második Németország és a harmadik helyezett Franciaország előtt, míg a magyar csapat szoros versenyben a nyolcadik helyen végzett. 

A tizennyolc országot felvonultató mezőnyben megtalálható volt még Argentína, Ausztrália, Bulgária, Costa Rica, India, Kanada, Lengyelország, Mexikó, Nagy-Britannia, Nigéria, Oroszország, Portugália, Románia, és Szingapúr nemzeti válogatottja is. Magyarország második alkalommal vett részt ezen a versenyen.
A csapat tagjai:
- Horváth Márton - a pécsi PTE-Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumból- tanára: Zeiler Simon

- Kállai Péter - a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumból - tanára: Ozsvár Péter

- Vass Lőrinc - az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumból - tanára: Dr. Zrínyi Miklósné


A csapat kísérő tanára és a felkészítés vezetője Dr. Trócsányi András, a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi Intézetének docense volt.


A fiatalok az idén májusban megrendezett Lóczy Lajos Országos Földrajzi Verseny legjobbjai közül kerültek ki. Ez a verseny több mint 20 éves múltra tekint vissza, minden évben magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítva a földrajztudomány iránt érdeklődő 14-16 éves középiskolai diákoknak. 

A 4 fős csapat a Pécsi Tudományegyetem egy hetes júniusi intenzív felkészítése után vágott neki a nagy útnak.


A részvételnek nem volt feltétele az angol nyelv ismerete, mert minden résztvevő az anyanyelvén versenyezhetett szinkrontolmácsok segítségével. A versenyzők és kísérőik közel egy hetet töltöttek Floridában, ez idő alatt megtekintették a környék nevezetességeit, kalandoztak a vendéglátó Busch Gardens Tampa Bay területén és megismerkedhettek a többi nemzet csapatával is.


A nemzetközi versenyen való részvételt a National Geographic Channel magyarországi irodája és a National Geographic magazin biztosította. Büszkék vagyunk arra, hogy elősegíthettük Magyarország részvételét a National Geographic Nemzetközi Földrajzi Versenyen.
További információ: Snyúrik Annamária (06 1) 302 2150