Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A világ legnagyobb hólabirintusa épült Zakopane-ban
2019. január 11.

Csodálatos Jégvarázs-birodalom rejlik Lengyelországban, a lélegzetelállító Zakopane városában. A Magas-Tátra most sem tagadja meg önmagát, és ebben az évben is egy különleges téli attrakcióval, a mesés hólabirintussal várja a látogatókat.

Hólabirintus, avagy a természet szabadulószobája

Néhány évvel ezelőtt Sitarz Jarek és Artur Haber alpesi síelők álmodtak egy nagyot Európa közepén, és egy csapat hóépítővel megalkották a lengyelországi SnowLand labirintust. 2018. év végén immár negyedik éve építették meg a világ legnagyobb téli turisztikai attrakcióját Zakopane településen. Az első ilyen típusú projekt a 2015/2016-os téli szezonban jelent meg két és fél ezer m2-nyi területen, ahol 40 jégvágó munkás több mint hatezer hótömböt vágott ki.

A munka azonban idén sem volt egyszerű. Már az építés kezdetekor problémák merültek fel, hiszen a lélegzetelállító építményhez megfelelő mennyiségű és minőségű jég, illetve hó kellett. Ehhez pedig egyrészt állandó fagyra, csapadékra illetve hóra, hóágyúra volt szükség. Így történt, hogy SnowLand elszánt munkatársai heteken át dolgoztak az egyedülálló látványosságon, s a szokatlanul enyhe hőmérséklet ellenére, 2018. december 30-án ismét megnyitották a látogatók előtt a labirintus kapuit.

Mini állatkert, szánkópálya és a Hókirálynő palotája

Akár Guinness-rekord is lehetne, hiszen az ilyen jellegű alkotások között ez a legnagyobb: idén a hólabirintus területe kb. 3000 négyzetméterre sikerült. A kétméter magas falú, kanyargós folyosókban haladva pedig egyszerre érezzük magunkat az ókori mítoszok világában és a francia kertek útvesztőiben. Esténként pedig a labirintust színes fényekkel világítják meg, ezzel fokozva az addig is szédületes varázslatot.

Itt azonban nem ér véget az ámulat! A labirintus szomszédságában mini állatkert (a hét minden napján 10.00-16.00-ig nyitva), szánkópálya, bobpálya és a Hókirálynő palotája várja a látogatókat, ahol különféle szobrokat, hóból és jégből készült domborműveket csodálhattok meg a hét minden napján 10.00-21.00 között.

Fontos információk

A normál jegy ára kb. 1000 Ft, de családi jegyeket is vásárolhattok, amelyek a többi látnivalókkal is kombinálhatók. A pozitív hőmérséklet mellett a jégépület egy idő után természetesen olvadni kezd és eltűnik, de a világrekord méretű hólabirintus várhatóan márciusig tart majd nyitva.

cím: Józefa Piłsudskiego 38, 34-500 Zakopane

Jó hír, hogy Zakopane Budapestről Szlovákián át kb. öt órányi autóútra fekszik, így viszonylaf rövid időn belül juthattok el Európa egyik legszebb téli látványosságát és téli sportélményét nyújtó városába.

forrás: Szallas.hu Blog