Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Utazz oda, ahol a madár se jár!
2017. augusztus 24.

Ha szeretnénk elkerülni a tömegeket, olyan helyekre kell utaznunk, ahol szinte a madár se jár. Az UNWTO adatait elemezve a vagabond.se a világ legkevésbé látogatottabb országait vizsgálta, s azt, hogy vajon miért mellőzik a listán szereplő kisebb-nagyobb államokat?

A fő ok természetesen a távolság. Például Tuvalu, ez a paradicsomi sziget mintegy 5000 kilométerre nyugatra található Ausztrália partjaitól. Európából iderepülni több mint 30 órát vesz igénybe.

A toplistán található többi ország főleg a Csendes-óceáni vagy karibi térségben, illetve Afrikában található, de akadnak kivételek. Ezek közé tartozik San Marino, amelyet körül vesz Olaszország. Lehet, hogy a statisztikák kevés látogatóról számolnak be, de mire oda eljut az ember, zsúfolt olaszországi repterekre érkezik és maga a mini állam sem tartozik a csendes, kihalt régiók közé. Lichtensteint kevesen választják úti célul, illetve csak akkor lépik át a határát, ha valamelyik szomszédos országban nyaralnak.

Sierra Leonét vagy Dzsibutit azért nem nagyon választják az útra kelők, mert félnek az ebolától és a higiéniai viszonyoktól. Bhután pedig maga korlátozza beutazói számát.

De nézzük a listát, az évi turistaszámmal:

Tuvalu - ezer fő
Kiribati - négyezer fő
Sao Tome és Principe - nyolcezer fő
Montserrat - kilencezer fő
Comore-szigetek - 24 ezer fő
Dzsibuti - 51 ezer fő
San Marino - 60 ezer fő
Kelet-Timor - 66 ezer fő
Liechtenstein - 69 ezer fő
Sierra Leone - 74 400 fő
Moldova - 121 ezer fő
Banglades - 125 ezer fő
Bhután - 155 ezer fő

szerző: Turizmus.com , további info: http://turizmus.com