Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Korlátoznák a szeszes italok forgalmát a reptereken?
2017. augusztus 24.

Egy tabu dőlhet meg: Európa legnagyobb fapados légitársaságai azt szeretnék elérni, hogy keményebbek legyenek az alkoholértékesítés szabályai, ezért arra kérte néhányuk a brit repülőterek vezetését, hogy korlátozzák az alkohol eladását.

A javaslat hátterében az áll, hogy egyre több a részeg utas miatti incidens és fegyelmezetlenség - ennek aránya drámaian megnőtt az elmúlt években.

Egy év alatt 50 százalékkal emelkedett a rendőrségi intézkedések száma az Egyesült Királyságban lévő repülőtereken, illetve a gépek fedélzetén - hivatkozik az The Independentre az egyik skandináv turisztikai online magazin. 2012 és 2016 között a bejelentett incidensek száma az Egyesült Királyságban 600 százalékra nőtt, a The Guardian szerint.

A repülőtereken lévő bárokban ugyanakkor egyre nő az italfogyasztás és ez vonatkozik a duty free-k forgalmára is. Sokan felbontják az italokat és már a reptéren kortyolnak azokból, amit ritkán ellenőriznek. Bizonyos desztinációkban a Ryanair korlátozná a tömények és a likőrök vásárlását, illetve fogyasztását, a lap ezzel összefüggésben Ibizát és Alicantét említi.

A szinte korlátlan alkoholvásárlásra vonatkozóan Kenny Jacobs a Ryanair részéről azt nyilatkozta az The Independentnek, hogy sokba kerülnek a biztonsági intézkedések, miközben a kereskedők jókora hasznot húznak ezekből az eladásokból.

Egyelőre a lapok nem közöltek kommenteket a vámmentes üzletek üzemeltetői részéről.

szerző: Turizmus.com , további info: http://turizmus.com