Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Megszűnik a közel-keleti járatokon a laptopok tilalma
2017. július 18.

Az elmúlt hét közepén megszűnt a Trump adminisztráció által elrendelt közel keletről és Afrikából az USA-ba induló járatokon a laptopok bevitelének a tilalma.

A terrorizmus megfékezésére hozott USA rendelkezés egy sor arab és észak afrikai légitársaság számára korábban megtiltotta, hogy az utasaik a laptopjaikat a kézipoggyászaikban behozzák az USA-ba. Maga a rendelkezés hatalmas elégedetlenséget váltott ki az érintett légitársaságoknál, különösen a business osztályon utazó üzletemberek körében.

A papír alapú információk adat tárolását, az egymás közötti levelezést már régóta elektronikusan oldják meg és ennek a tiltása általában azt eredményezte, hogy az utasok más útvonalat és fuvarozót választottak, jelentős veszteséget okozva a hazai szállítóknak.

A kézipoggyászban szállított gépeket útközben is használhatták, mellyel komoly idő megtakarítást is elértek, a Dubaiból, Abu Dhabiból, Quatarból, Törökországból, Egyiptomból, Marokkóból és Szaudi Arábiából az USA-ba utazók.

Mivel az érintett légi szállítók, sorra bebizonyították, hogy a repülőtereiken végzett kézipoggyász vizsgálatok megfelelnek az amerikai szigorú előírásoknak, sorra oldották fel a hozott tilalmi határozatokat.

Az utolsó két érintett a Saudi Arabian Airlines és a Kuwait Airways várhatóan e héten július 19-én kapja meg az engedélyt.

szerző: Turizmus-Online , további info: http://turizmusonline.hu