Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Előkelő helyen áll a magyar útlevél
2017. július 18.

A magyar útlevéllel a Passport Index szerint 150 országba lehet vízummentesen utazni. A rangsorban hazánk a 29. helyen szerepel Ausztria, Málta, Csehország és Izland után, megelőzve Szlovéniát, Szlovákiát, Lengyelországot és Litvániát - olvasható a Világgazdaság oldalán.

A Visual Capitalist által feldolgozott Passport Index a világ 199 országának utazási dokumentumait rangsorolta, keresve a legerősebbeket.

Az összeállításban figyelembe vett szempontok közül a legfontosabb a vízum nélkül elérhető országok száma volt. Azok az úti okmányok, amelyekkel legalább 150 országba lehet külön engedély nélkül belépni, általában egyszerűen szereznek a világ többi pontjára is erre engedélyt.

A leggyengébb útlevelek ugyanakkor egyben azt is jelentik, hogy az ilyenekkel rendelkezőket jóval erősebben ellenőrzik a belépési pontokon szerte a világban.

A globális listát Németország, Szingapúr, Svédország és Dél-Korea vezeti. Az európai top 10-ben a listavezetők és a skandináv országok mellett helyet kapott még Olasz-, Francia-, Spanyolország és az Egyesült Királyság is. Itt a mezőny viszonylag kiegyensúlyozott.

Ázsiában található a legtöbb olyan ország, amelyek polgárainak utazási lehetőségei elég korlátozottak.

A magyar útlevéllel a Passport Index szerint 150 országba lehet vízummentesen utazni. A rangsorban hazánk a 29. helyen szerepel Ausztria, Málta, Csehország és Izland után, megelőzve Szlovéniát, Szlovákiát, Lengyelországot és Litvániát.

A lista legutolsó helyén Afganisztán áll, az ország útlevelével 22 helyre lehet bejutni vízum nélkül. Előtte Pakisztán áll 25 országgal, Irak 26 és Szíria 29 vízumnélküli belépéssel.

szerző: Turizmus-Online , további info: http://turizmusonline.hu