Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A világ legveszélyesebb útjai
2017. április 11.

Lavinaveszély, köd, óceán, kőomlás és éles kanyarok, olyan utak, melyeket csak profi sofőröknek ajánlunk: 12 ízelítő a világ legveszélyesebb útjaiból.

Zene, magány, tökéletes kikapcsolódás. A vezetéssel töltött idő sokak számára egy kis szünetet jelent a napi forgatagban. A Bright Side összeállításában szereplő utakon azonban ez nem teljesül.

1. Khardung La, India
A National Geographic és a Guinness Rekordok szerint egyaránt a Khardung La a világ legmagasabb elhelyezkedő útja. A Himalája hegyszorosán érdemes fokozottan figyelni a kőomlásokra.

2. Kuoliang-alagút, Kína
Az 1200 méter hosszú alagút az egyetlen lehetőség Kínában, hogy a Tajlang-hegyeken át a civilizáció a korábban teljes elhagyatottságra ítélt Kouliang falujába jusson.

3. Dalton Highway, Alaszka
Az olajvezetékek mentén haladó út Alaszka legészakibb csücskéhez, a Prudhoe-öbölnél feltárt olajmezőkhöz vezet. A Dalton Highwayt a világ legjegesebb útjának tartják.

4. Eshima Ohashi híd, Japán
A világ harmadik legmagasabbra nyúló hídját, bármilyen meglepő is, nem egy hullámvasút-rajongó tervezte. A forma azért volt szükséges, hogy átférjenek alatta a legnagyobb hajók is.

5. Atlanti-óceáni út, Norvégia
A lenyűgöző látványnak köszönhetően a turisták egyik kedvenc útja az Atlanti-óceáni út. Azonban a hullámok gyakran felcsapnak az úttestre, így épp annyira veszélyes, mint lenyűgöző.

6. Zoji La, India
A szintén a Himalája hegységben található hágó amellett, hogy tele van szikladarabokkal, elképesztően szűk. Különös kihívást jelent egy jármű és egy állatcsorda találkozásakor.

7. Hana Highway, Hawaii
A Maui szigetén futó autópályát számos egysávosra szűkülő híd díszíti. Emellett pedig sokszor teljesen le kell zárni a földcsuszamlások okán.

8. Kolima, Oroszország
A "halál ösvényeként" is ismert út a Sztálin-rezsim alatt épült a munkatábor foglyai által. A szűk út neve ezáltal nem csak a kísérteties látványt jelöli.

9. Yungas út, Bolívia
Ezt az utat az Inter-American Development Bank hivatalosan is a világ legveszélyesebb útjának kiáltotta ki. Az út évente 200-300 emberéletet követel.

10. Passage du Gois, Franciaország
Az utat csak bizonyos órákra nyitják meg egy nap, a további időszakban ugyanis teljesen elárasztja a dagály.

11. Kaukázusi út, Oroszország
Újabb keskeny, jeges út. A látvány azonban lenyűgöző.

12. Transzfogarasi út, Románia
Románia leghosszabb útja, mely a lavinaveszély miatt csak nyáron járható.

forrás: www.turizmuspanorama.hu , szerző: Turizmus.com , további info: http://turizmus.com