Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Járatot indít Kambodzsába az Emirates
2017. február 22.

A kambodzsai Phnompenbe indít járatot az Emirates kétosztályos konfigurációval működő Boeing 777-300ER típusú repülőgéppel, várhatóan július 1-jétől.

A dubajból induló EK388-as járat zökkenőmentesen kapcsolódik számos európai, például a párizsi, a londoni és a frankfurti szolgáltatáshoz: 9 óra 15 perckor indul és 17 óra 25 perckor érkezik Yangonba, ahonnan 18 óra 55 perckor száll fel, és 21 óra 25 perckor landol Phnompenben. A visszaútra az EK389-es járat 23 óra 10 perckor száll fel Phnompenben, és másnap 5 óra 40 perckor érkezik Dubajba egy rövid, yangoni megállót követően. Az időpontok helyi idő szerint értendők.

A naponta közlekedő Dubaj-Phnompen járat elindítása egybe esik a Dubaj és Hanoi közötti közvetlen, nonstop útvonal bevezetésével: július elsejétől az Emirates Hanoiba tartó utasai yangoni megálló nélkül érhetik el a vietnámi fővárost.

Az ország legnépesebb városa, a Kambodzsa közép-déli régiójában elhelyezkedő Phnompen a világörökség részét képező, Sziemreap közelében található Angkor Wat kapuja. A közelmúltban tapasztalt növekedésnek és infrastruktúra-fejlesztésnek köszönhetően Phnompen jelentős gazdasági és turisztikai úticéllá nőtte ki magát. 2015-ben több mint 4,7 millió külföldi turista érkezett Kambodzsába, ez a szám pedig 2020-ra várhatóan 8 millióra fog emelkedni. Tavaly márciusban a Phnompen Repülőtér terminálja is kibővült, amely lehetővé tette az utaskapacitás megduplázását.

Az új Dubaj-Yangon-Phnompen útvonallal az Emirates lesz az egyetlen légitársaság, amely direkt szolgáltatást nyújt a két indokínai város között.

Az áruszállítás tekintetében Phnompenből várhatóan a ruházati termékek lesznek népszerű export árucikkek ezen az útvonalon.

A Dubaj és Phnompen között működő összes szolgáltatás kétosztályos konfigurációban (Business és Economy osztályon) jelentős méretű ingyenesen feladható poggyászt (Economy osztályon akár 35 kg, Business osztályon 40 kg) kínál. Az Emirates utasai emellett igénybe vehetik a több mint 2500 csatornát kínáló díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszert, valamint egyes Emirates repülőgépeken az ingyenesen elérhető Wi-Fi-t.

forrás: www.turizmuspanorama.hu , szerző: Turizmus.com , további info: http://turizmus.com