Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A kulturális örökségről szól 2018
2017. február 13.

Az Európai Bizottság javaslata alapján a kulturális örökség európai évének nyilvánítják 2018-at. A kezdeményezés célja az európai identitás megerősítése.

A tematikus év célja egyebek mellett az, hogy felhívják a figyelmet az európai kultúra sokféleségére és gazdagságára, előmozdítsák a kultúrák közötti párbeszédet és a társadalmi integrációt, illetve hangsúlyozzák a kulturális örökségnek a közös történelmi tudat és identitás kialakításában betöltött szerepét.

A kulturális örökségek - köztük a régészeti lelőhelyek, az építészet, a középkori várak, a népi hagyományok, a festészet, az irodalom, a zene, a mozi - az európai emlékezet középpontjában állnak - emelte ki a tanács sajtószolgálata. Közleményük szerint az európai kulturális örökség helyi szinten elősegítheti a társadalmi kohéziót és integrációt, elsősorban az elhanyagolt területek helyreállításán, a helyhez kötődő munkahelyek létrehozásán, valamint a közösségi szellem erősítésén keresztül.

A kulturális örökség európai évéről szóló megállapodást még hivatalosan is jóvá kell hagynia a tanácsnak és az Európai Parlamentnek. Mint a közleményben írták, erre mihamarabb sort kell keríteni, hogy elegendő idő legyen a szükséges előkészületekre.

forrás: www.turizmuspanorama.hu , szerző: MTI , további info: http://turizmus.com