Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Meryl Streep:Hollywood, külföldiek, média? A társadalom üldözöttjei vagyunk!
2017. január 09.

Az idei Golden Globe-gálán életműdíjat átvevő színésznő az egész est legemlékezetesebb beszédét mondta. Toleranciára és az idegenek befogadására buzdító beszéde másodpercekkel később már vírusként terjedt a közösségi médiában.

"Mi is Hollywood igazából? Csak egy rakás ember, akik mind máshonnan jöttek ide. (...) Például Amy Adams Vicenzában, Olaszországban, Natalie Portman Jeruzsálemben született. Hol van az ő születési anyakönyvi kivonatuk? Vagy nézzük Ruth Neggát, aki Etiópiában született, majd Írországban nőtt fel. Ryan Gosling, mint minden kedves ember, kanadai. Hollywood fulladozik a kívülállókban és a külföldiekben. Ha őket kirúgjuk innen, akkor nem marad más, mint az amerikai foci és a Mixed Martial Arts (MMA, Amerikában is népszerű kevert küzdősport), ezeknek semmi köze a művészethez" - mondta rendkívül erős beszédében az életműdíjat kapó Mery Streep (aki a legjobb mellékszereplők között 30. Golden Globe-jelölését ünnepelhette a gálán) utalva Donald Trump egyik idegenellenes kampányfogására.

Trumpot később sem kímélte a színésznő, még úgy sem, hogyaz elnök neve egyszer sem hangzott el beszéde során. Az év legmeghatározóbb, leginkább emlékezetes teljesítményének nevezte az esetet, amikor a frissen megválasztott amerikai elnök kigúnyolt nyilvánosan egy fogyatékkal élő újságírót. "Szinte összetört a szívem, amikor ezt láttam. (...)Ha a hatalomban lévő arra haszálja pozícióját, hogy másokat zaklasson, mindannyian veszítünk."

Innen tért rá beszéde második részére, ahol az újságírók védelmére és a Committe to Protect Journalist támogatására kért mindenkit. Az olyan újságírókéra, akik pontosan az ilyen helyzeteket mutatják be, akik kiállnak az elnyomottak mellett, és az igazságtalanság ellen. "Szükségünk lesz rájuk, és szükségük lesz ránk, hogy megvédjük az igazságot" - mondta a színésznő.

A beszéd zárómondata, amelyet a teremben ülőknek és az egész hollywoodi közösségnek címzett, magáért beszélt:

Ahogy a nemrég elhunyt barátom, Carrie Fisher mondta: fogd a törött szíved, és alakítsd művészetté!

forrás: hvg.hu , további info: http://hvg.hu