Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Új szigetek és átalakuló cégstruktúra az Aeolusnál
2016. december 08.

Kimondani is döbbenetes, de 13 éve van jelen a magyar piacon az Aeolus Utazási Iroda, amely Görögország-specialistaként évről évre képes volt megújulni. Most újabb átalakulásokat és változásokat jelentettek be amellett, hogy a 2017-es katalógus tartalmát ismertették partnereik számára.

Katarína Hajnalová, az Aeolus country managere elmondta: a cég életében a legfrissebb és legnagyobb változás, hogy a budapesti Aeolus Utazási Iroda visszaadta utazásszervezői engedélyét és utazásközvetítőként folytatja munkáját, a szlovákiai központjuk útjait értékesítik. Az utazásszervező határon átnyúló szolgáltatásként továbbra is indít utazásokat Budapestről, így a partnerek jóformán annyit érzékelnek csak a változásból, hogy a jutaléknak nem lesz áfatartalma, azt teljes egészében megkapják a viszonteladók. A partnerek közvetlenül a szlovákiai céggel szerződnek majd, de továbbra is mindenben rendelkezésre áll a 3 fős budapesti iroda, és call centert is működtetnek.

A katalógusbemutatóra Budapestre látogatott Yannis Iliopoulos, a cég egyik tulajdonosa is, aki kiemelte: a cégcsoport ma már nemcsak kiutaztatással, hanem beutaztatással is foglalkozik Európa egész területére, és 2017 lehet az első év, amikor a beutazás utasszáma meghaladja a kiutazásét. 2016-ban 60 ezer embert utaztattak ki, jelentős számú új vendégkör jelent meg, és az előfoglalás adatai eddig bíztatóak 2017-re, az első számok Csehországban és Szlovákiában több mint 20 százalékos növekedést mutatnak. A beutazásban 2016-ban 40 ezer fő választotta őket főként Indiából, Kínából és Törökországból, 2017-re ugyanakkor - ugrásszerű bővüléssel - a 100 ezres utasszámot sem látják elérhetetlennek.

A piaci folyamatok elemzéséből az is kiderült, hogy az utasoknak 2017-ben se nagyon érdemes kivárniuk a foglalással Görögország tekintetében, mert a kapacitások végesek, és még jelentős, 10-15, sőt néhol 100 százalékos áremelkedés mellett is előfordulhat, hogy elfogynak a helyek. Az Aeolus éppen ezért szálláshelyei nagy részét garanciálisan kínálja, ami ugyan nagyobb megterhelés az utazásszervezőnek, viszont nagyobb biztonságot nyújt az utasnak, például túlfoglalás esetén.

A 2017-es, ismét látványos és szép kivitelű katalógus teljesen megújult. Ezúttal arra törekedtek, hogy életérzést, hangulatot közvetítsenek és kedvet csináljanak az utazáshoz. A száraz tények, mint például a hotelek részletes leírása vagy az árlista a weboldalon érhető el, illetve lekérhető külön táblázatban.

A kínálatban megtalálhatók a jól bevált klasszikusok és néhány újdonság is. Budapestről repülővel Karpathos, Kréta és Zakynthos lesz elérhető, utóbbi két sziget tarolt egyébként 2016-ban, és árban is itt volt a legnagyobb az emelkedés, júliustól szeptemberig gyakorlatilag kitehették a "megtelt" táblát.

Míg Budapestről 8 napos, Pozsonyból 10/11 napos utazásokat kínálnak, Pozsonyból repülővel Karpathos, és a közelében, új desztinációként Kasos, Kréta, Zakynthos, Peloponnészosz, Kos, Kalymnos, Telendos, Rhodos, Paralia, továbbá Bulgária és Albánia érhető el.

A buszos utak választéka mind a tartózkodás időtartamát, mind az úticélokat tekintve rendkívül változatos, a normál 7 éjszakás úton kívül 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 napos utazások is szerepelnek a kínálatban, és sok izgalmas helyszín.

Új úti cél Kasos, amely érintetlen kis sziget Karpathos mellett, és szintén új Telendos, amely Kalymnos partjainál található. Aki autentikus helyet keres, választhatja Parga mellett Ammoudiát és Vrachos-t is, de minden helynek megvan a maga jellegzetessége, ezért érdemes a pontos igénnyel a desztinációt jól ismerő Aeolus-kollégákhoz fordulni.

Az Aeolus ezúttal is nagy hangsúlyt fektet az utasok (és persze a partnerek) motiválására, ezért átlátható és logikus, ugyanakkor jelentős megtakarításokat kínáló sávos kedvezményrendszert kínál.

A szálláshelyek kiválasztásában odafigyeltek arra, hogy az emelkedő árak mellett is a lehető legjobb ár-érték arányú szálláshelyeket kössék le, legyen szó 2-3-4 csillagos hotelről, vagy önellátó stúdióról. Új termékük a Discover Greece elnevezésű, amely egyfajta előre csomagolt fly&drive program azoknak, akik kevésbé szeretik a kötöttségeket. Foglalkoznak villakölcsönzéssel is, mely szintén jó opció lehet annak, aki távol akar kerülni a tömegturizmustól.

A hazai piac számára még felfedezés előtt álló Albániába a 3. szezont kezdik, s bár a kínálat egyelőre nem annyira széles, az országot új Bulgáriaként emlegetik a kiváló árak és a jó adottságok miatt.

Az iroda a napokban valamennyi partnerének eljuttatja a cégváltozás miatti új szerződéseket, illetve a katalógusokat is.

forrás: www.turizmuspanorama.hu , szerző: Turizmus.com