Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ramon, a hős asztronauta
2016. december 08.

Lassan ráébrednek a téli nyaralós desztinációra indulók, és ahhoz helyszínt keresők a világban mindenütt, hogy nagyon is jó célpont nyaralásra Izrael, ezen belül pedig elsősorban a Vörös-tenger melletti Eilat, mert időjárása eszményi, sok élményt tartogat, és mára az egyik legfontosabb szempontnak is megfelel: biztonságos Izrael üdülőfővárosa, nem kell folyton merényletek miatt rettegni.

Yossi Amrani, Izrael állam magyarországi nagykövete köszöntötte a Budapest Marriott Hotelben, december 7-én Eilatról szóló izraeli turisztikai konferencia szakmai vendégeit, aki elmondta, ő a következőket keresi, ha nyaralni indul: legyen megfelelő az ár-érték arány, biztonságos legyen az adott üdülőhely, a szállás kényelmes legyen, jól felszerelt, lehessen jókat enni-inni, és élmények várják, vagyis lehessen utazni, érdekességeket látni a környéken. Nos, mondta a nagykövet, Eilat épp ilyen - ezért is ajánlja a téli nyaralásra indulóknak.

Eilattal kapcsolatban elhangzott még az izraeli turisztikai konferencián, hogy időjárása tökéletes: 25 Celsius fok az átlaghőmérséklet a téli hónapokban, a tenger pedig nem hűl 23 Celsius fok alá. 50 hotellel várják az üdülővárosban a pihennivágyókat, 12 szobával, és évente 2,5 millió látogatót regisztrálnak, Számos attrakcióval, aktivitással várják a vendégeket: lehet akár delfinekkel úszni, búvárkodni a környék vizeiben, ahol 1200 fajta halban, 250 féle korallban lehet gyönyörködni merüléskor. Sivatagi túrákat is kínálnak, ahová dzsippekkel indulnak a turisták, valamint az ekoturistákat is várják, nekik például madármegfigyelő programokat szerveznek. A shopping szerelmesei is megtalálják a számításukat, hiszen Eilat tax free-övezet, azaz kedvező ár-érték arányban kínálják áruikat az üzletek. Éttermek, éjszakai bárok tucatjai tartanak folyamatosan nyitva, és fesztiválokat, sportprogramokat is rendeznek a téli időszakban. Ilyen pl. a Vörös-tengeri jazzfesztivál, illetve ez idő tájt tartják a sivatagi maratont.

Eilat lokációja is ideális: Petra 3 órányi buszútra található, Jeruzsálem 4 órás buszúttal elérhető. Ma még Tel Avivról viszik buszokkal Eilatra a nyaralni érkezőket, de a konferencián elhangzott, hogy a következő téli időszakra, a 2017/2018-as évfordulóra már megnyílik Eilat vadonatúj nemzetközi repülőtere, a Ramon, amely mindössze 15 km-re fekszik Eilat északi csücskétől.

Végül lebbentsük fel a fátylat arról, ki is Ramon? Nos, Ilan Ramon Izrael hős asztroanutája volt, aki a Columbia űrsikló rakomány-specialistájaként indult az űrbe, és mint ismert, társaival együtt tragikus körülmények közt vesztette életét, miközben visszaérkezéskor behatoltak a Föld légkörébe. Ráadásul nemcsak ő, hanem a fia, Asszaf is hasonló sorsra jutott: ő apja hős halála után pilóta lett, de egy rutin-gyakorlaton gépével a földbe fúródott, és 21 éves korában meghalt.

forrás: www.turizmusonline.hu , további info: http://www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Eilat
Izrael