Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Rendkívüli menetrendet vezet be keddre és szerdára a Lufthansa
2016. november 29.

Magyarországon kedden a csoport 23 járatából 7-et érint a sztrájk: nem közlekednek a Budapest-Frankfurt járatok, a Budapest-München útvonalon pedig csak két járat, az LH 1675 és az LH 1681 repül. A jelenlegi információk szerint a szerdai München-Debrecen járat menetrend szerint közlekedik.



Vasárnap este a pilóták szakszervezete, a Vereinigung Cockpit (VC) két további napra hirdetett sztrájkot. A Lufthansa az érintett két napra, keddre és szerdára speciális menetrendet tett közzé. Az utasok az LH.com oldalon ellenőrizhetik, hogy a járatuk közlekedik-e. A sztrájk kedden valamennyi kontinentális és belföldi járatot, szerdán pedig az interkontinentális járatokat is érinti. November 29-én, kedden a Lufthansa Csoport 3.000 tervezett járatából 2.184 közlekedik majd, míg november 30-án a tervek szerint 2.110 repül, miután a VC szerdára az interkontinentális járatokra is kiterjesztette a sztrájkot. A sztrájk kedden több mint 82.000 utast és 816 járatot, szerdán pedig 98.000 utast és 890 járatot érint. A hat sztrájknap több mint 525.000 utast és 4.461 járatot érint.

A csoport többi légitársasága, a Eurowings, a Germanwings, a SWISS, az Austrian Airlines, az Air Dolomiti és a
Brussels Airlines járatait nem érinti a sztrájk, illetve a Lufthansa Cargo teherszállító vállalat pilótái sem sztrájkolnak.

Az érintett utasok egy alkalommal költségmentesen átfoglalhatják vagy lemondhatják jegyüket, mindez azokra is vonatkozik, akik a csoport más légitársaságainak Németországból induló, oda érkezők, vagy azon áthaladó járatával utaznak. Az utasok a német belföldi járatokra szóló jegyeket ezen kívül a Deutsche Bahn vonalain beváltható voucherre is átválthatják.

Az utasok az LH.com oldalon az "Aktuelle Fluginformationen/Current travel information" menüpont alatt tájékozódhatnak.

A légitársaság e-mailben és SMS-ben értesíti azon utasait, akik a foglalást személyes elérhetőségük megadásával végezték. Eddig a Lufthansa mintegy 250.000 utassal lépett kapcsolatba ezeken a csatornákon.

forrás: www.turizmusonline.hu , szerző: Turizmus-Online , további info: http://www.turizmusonline.hu