Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Megjelent a Világutazók kézikönyve
2016. november 18.

Az egyik legnépszerűbb hazai utazási blogger, Travellina 600 oldalas kézikönyvben osztotta meg tapasztalatait a jövő világutazóival.

"Ez a könyv nem rólam szól, és nem is az utazásaimról - arra ott van húsz éve a blog, plusz az online és nyomtatott cikkek" - közli előre a szerző.

"Ezt a kézikönyvet kifejezetten azért írtam, hogy minél többeket megtanítsak utazni. Ahogy a blog olvasótábora növekedett, a kérdések is egyre gyakrabban záporoztak. Melyik weblapon lehet ár szerint keresni repjegyet? Te melyik szálláskeresőt használod? Tudsz jó éttermet Rómában? Szerinted milyen táskát vigyek? Arról nem is beszélve, hogy a világot járva folyamatosan látom azokat a hibákat, amelyeket a kevésbé rutinos utazók sorozatban elkövetnek - és amelyeket nyilván régebben elkövettem én is. A mai napig tanulok új trükköket, megismerek új weblapokat, kitapasztalok új módszereket, amelyek mind egyszerűbbé, olcsóbbá, élvezetesebbé teszik az utazást." Ezeket a trükköket, hasznos információkat osztja meg könyvében Travellina, alias Kisgyörgy Éva, aki világutazóvá válása előtt egy informatikai multinál dolgozott vezető beosztásban.

"A könyv már évek óta készül, bizonyos részeit (szálláskeresés, repjegykeresés) nagyrészt a weblapon is megosztottam már. Folyamatosan rendezgettem, bővítgettem, sőt, tavasszal élőben is "teszteltem", amikor egy kisebb csoportnak ("travellina-iskola" néven) két este előadtam, kíváncsian várva, milyen kérdések merülnek még fel. Még ma is kotlanék rajta, ha nem keres meg a BOOOK kiadó, hogy csináljunk belőle egy könyvet. Nehezen engedtem el, az utolsó pillanatban is kerültek bele új ismeretek, de egy ponton aztán mégis nyomdába kellett adni.

Mi minden van benne? Az utazás egész folyamatát segítek átgondolni. Onnan kezdve, hogy egyáltalán hova, mikor, kivel és miből utazz, a tervezgetésen (repjegykeresés, szállásfoglalás, autóbérlés) és logisztikán (pakolás, pénzváltás) át egészen addig, amíg megérkezel: hogyan kerüld el a veszélyeket, betegségeket, miként hozd ki a legtöbbet a vakációdból. Sőt, még a hazatérés utánra is van néhány tanácsom, legfőképp arról, hogy kerüld el az utazási utáni levertséget. Jó akár belföldi hétvégékre, de világkörüli utakra is, úgy gondolom, talál benne hasznos információt mindenki, legyen üzleti vagy szabadidős utazó, kezdő vagy haladó világjáró" - zárja könyve ajánlását a szerző.

A Világutazók kézikönyve kapható a nagyobb könyvesboltokban, illetve a BOOOK kiadónál.

forrás: www.turizmusonline.hu , további info: http://www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország