Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Francia folyók helyett a Dunán és a Rajnán debütálnak a luxushajók
2016. augusztus 01.

A hivatalos magyarázat szerint az utasok visszajelzései alapján döntött úgy az egyik legjelentősebb luxushajós társaság, a Crystal River Cruises, hogy mégsem lép be 2017-ben a francia piacra, ehelyett a Rajnán, a Majnán és a Dunán állítja forgalomba új hajóit.

Elképzelhető ugyanakkor, hogy biztonsági megfontolások is állnak a váratlan bejelentés mögött. A döntés nem kevés bonyodalmat jelent a hajóstársaság számára, mivel az eredetileg a Szajna, a Rhone és a Dordogne folyókra szánt két új hajót át kell alakítani az útvonalváltáshoz, emiatt pedig egy évet csúszik a hajók forgalomba állítása. A Debussy és a Ravel nevű hajók 2017 nyarán fogadták volna az első turistákat Franciaországban - adta hírül közleményében a társaság.

Az átalakítás során a hajókat megnagyobbítják: az eredetileg 360 lábas járművek hossza 443 lábra nő, vagyis a Duna/Rajna/Majnán megengedett legnagyobb méretet érik el. Az óriásjachtokon lesz üvegtetős úszómedence, több étterem és 106 kabin, melyek közül több extra alapterületű lesz. Mielőtt a két új hajót vízre bocsátanák 2018-ban, két másik folyami hajót is forgalomba helyeznek, a Bach és a Mahler 2017. júniusában, illetve augusztusában kezdi meg szolgálatát a német/osztrák folyószakaszokon.

A Crystal Cruises saját bevallása szerint a világ vezető ultra-luxus hajóstársasága. A cég 2015-ben váltott tulajdonost, amikor a japán Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK) eladta a vállalkozást a Genting Hong Kong (GHK) nevű globális turisztikai nagyvállalatnak.

A Crystal hajói rendszeresen kikötnek Budapesten is. Az idei év egyik újdonsága, hogy az utasok budapesti tartózkodásuk során egy alkalommal - külön díj fizetése nélkül, vagyis az üdülési csomag részeként - elmehetnek vacsorázni a Winekitchen, a Costes, Costes Downtown vagy a Tanti csúcséttermekbe.

forrás: www.turizmusonline.hu , szerző: Turizmus-Online , további info: http://www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Franciaország