Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Törökországban minden rendben - a nagykövetség közleménye
2016. július 27.

A sikertelen puccskísérlet után július 21-től rendkívüli állapotot hirdettek ki Törökországban. A török nagykövetség friss közleménye szerint a rendkívüli állapot nem lesz hatással az odalátogató turistákra.


Nem állt elő a törökországi nyaralásokat negatívan érintő helyzet - írja közleményében a budapesti török nagykövetség.

A 2016. 07.21-i dátummal kezdődően három hónapon át az ország egészére vonatkozóan kihirdetett rendkívüli állapot az alkotmányos jog keretein belül alkalmazandó olyan óvintézkedési csomag, amely az állampolgárok jogait és szabadságait érintő fenyegetéssel szemben fellépő állam számára lehetővé teszi a biztonsági intézkedések megnövelését. A nevezett megelőzési csomag nem tartalmaz olyan elemet, amely korlátozná az alapvető jogokat és szabadságokat.

Az alkalmazásra kerülő biztonsági intézkedések semmilyen formában nem lesznek hatással a török állampolgárok mindennapi életére, valamint az országunkba látogatók utazására és szabadságára, továbbá semmilyen akadályt nem jelentenek a nemzetközi turizmusra és légi közlekedésre nézve. Nem áll fönn olyan helyzet sem, amely negatív befolyással volna arra, hogy vendégeink biztonságos módon töltsék el szabadságukat Törökországban - zárul a közlemény.

forrás: www.turizmusonline.hu , további info: http://www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Törökország