Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Megnyílik a világ első 3D-nyomtatós étterme
2016. július 12.

Miután sikeresen tesztelték a módszert, az étterem a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit. A fogásokon kívül az edények, az evőeszközök, de még a székek is 3D-nyomtatóval készülnek.

A Food Ink. nevű cég a hollandiai Venlóban tesztelte a 3D-nyomtatott ételeket, több neves séf bevonásával. A közönség egyhangú tetszését fejezte ki, így július 25-én a londoni Shoreditchben kezdi meg működését a világ első ilyen étterme.

Az étteremben a holland byFlow nevű cég 3D-nyomtatóit használják, amely olyan élelmiszerekkel használható, amelyből krémes, vagyis inkább paszta állagú változat is előállítható. A leggyakoribb alapanyagok a csicseriborsókrém, vagyis a humusz, a csokikrém, borsópüré, kecskesajt, vagy épp a pizzatészta.

Természetesen az egyes fogásokhoz felhasználnak "hagyományos" módon feldolgozott alapanyagokat is, azonban a fogások megjelenését alaposan megváltoztatja a 3D-nyomtatott hozzávalók alkalmazása.

A háromnapos nyitóünnepségre ellátogató vacsoravendégeket Joel Castanye, a legendás spanyol elBulli étterem egykori séfje vendégeli majd meg, a hangulatról pedig virtuálisvalóság-sisakok, fényfestés, illetve mesterséges intelligencia által írt zene teszi teljessé. Sajnos arról nincs hír, hogy a menü mi lesz pontosan, de a fotókat elnézve a vendégeknek nem lesz panasza a 3D-nyomtatott fogásokra.

forrás: www.nlc.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Hollandia