Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Októbertől a Lufthansa rövid- és közepes távú járatain is netezhetünk
2016. június 29.

Megkapta az engedélyt a német légitársaság, hogy flottája A320-as családhoz tartozó gépeit is szélessávú internettel lássa el — közölte hétfőn a légitársaság.

Az Airbus A319, A320, A321-es típusokat magában foglaló gépcsalád tagjai a Lufthansa Technik fogja felszerelni az utasok számára láthatatlan, a személyzet által működtetett rendszert. Az első wifi-képes gép júniusban gördül ki a szerelőhangárból. Ezt követően tesztelik működését és megbízhatóságát. Az utazóközönség októbertől élhet a fedélzeti internet kapcsolat lehetőségével. Hordozható híradás- és számítástechnikai készülékeiken nem csak szörfölhetnek és levelezhetnek, de akár bonyolultabb alkalmazások használata, vagy filmek nézése is lehetséges. A későbbiekben az utasok mobiltelefonjaikról sms-t és adatot is küldhetnek. Heike Birlenbach, a Lufthansa európai értékesítésért és marketingért felelős alelnöke a berlini ITB-n idén még arról tájékoztatott, hogy a szolgáltatás eleinte fizetős lesz; a 24 órás használat 17 euróba kerül majd.

A Lufthansa Technik nem ma kezdte a fedélzeti wifi beszerelését. Budapesti karbantartó bázisukon 2014-ben kezdték a Norwegian Boeing 737-eseibe beépíteni a műholdas internetet az erre munkára rendszeresített, felfújható hangárban. Még tavaly év végén árulta el munkatársunknak Diermar Focke egy vele készített interjúnk során, hogy a Lufthansa és a Lufthansa Csoporthoz tartozó légitársaságok A320-as család gépeit is várhatóan Budapesten látják el a kívánt technikával.

2003 januárjában a Lufthansa indította az első olyan menetrend szerint forgalomban repülő gépet, melyen elérhető volt a szélessávú internet. A légitársaság szerint népszerű szolgáltatásnak 2006-ban azért szakadt vége, mert a Boeing erre a célra használt műholdjain felfüggesztette a kereskedelmi tevékenységet. 2010-ig kellett várni az újabb próbálkozásra; ekkor az interkontinentális flottán, melynek tavaly már 107 gépén volt elérhető internet szolgáltatás.

forrás: www.turizmusonline.hu , szerző: Turizmus-Online , további info: http://turizmusonline.hu