Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Szeptembertől közvetlen légi járat közlekedik Budapest és Algír között
2016. május 23.

Közvetlen légi járatot indít Budapest és Algír között szeptemberben az Air Algérie. Az új járat egyelőre heti két alkalommal, szeptember 11-től október végéig közlekedik.

A járatindítást Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára és Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója jelentette be hétfőn Budapesten.

Több éves tárgyalássorozat eredménye, valamint az Afrika-politika és a magyar gazdaságdiplomácia újabb sikere, hogy az algériai légitársaság végső megállapodásra jutott a Budapest Airporttal a közvetlen légi járat indításáról. Algéria fontos piac és olyan stratégiai partnere Magyarországnak, amellyel hosszú évek óta nagy erőfeszítéseket tesznek a kapcsolatok megerősítésére. Az országban a 80-as években és a 90-es évek elején minden más afrikai országnál nagyobb magyar kolónia élt. Olyan történelmi, emberi kapocs van a két ország között, amire most is lehet építeni, mérnökök, tanárok, vízügyi és agrárszakemberek ezrei gazdagították Algériát évtizedeken keresztül - mondta Magyar Levente.

Szarvas Gábor szerint a megállapodás jól illeszkedik a repülőtér elmúlt két évének sikertörténetébe. Az igazgató felidézte: 2015-ben minden idők legnagyobb utasforgalmát regisztrálták, a Budapest Airport a 10 milliónál nagyobb utasforgalmú repülőterek közé tartozik. A forgalom növelését a több mint 40 légitársaság és közel 100 úti cél biztosítása tette lehetővé. Idén az első hónapokban kétszámjegyű növekedés volt, a nyári szezonban több európai desztinációba - Nizza, Lyon, Karlsruhe - új közvetlen járatok vannak. A bővülő tendenciába illik az új afrikai járat indítása is.

forrás: Turizmus.com

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Algír
Algéria