Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Migráns helyzet, görög partnerünk állásfoglalása
2016. március 29.

Tisztelt Utasaink, kedves Partnereink!

Tekintettel az utóbbi hónapokban kialakult migráns helyzetre, s az azokkal kapcsolatban megjelent korrekt vagy éppen félrevezető hírekre, úgy éreztük, hogy meg kell szólalnunk, ahogy az egy 22 éve Görögországra szakosodott utazásszervező irodától elvárható.
A Personal Tours 6 görög szigetre és több szárazföldi üdülőhelyre szervez utazásokat. Mindenhol előre lekötött, jól bevált szállásokkal rendelkezünk és garantáljuk, hogy migránsokat egyik általunk programozott desztinációban sem lehet találni. A migránsok Törökországból elsősorban Kos, Lesbos, Samos és Chios szigetekre érkeznek, hiszen ezek vannak a legközelebb a török partokhoz. Onnan szállították őket az Athén melletti Pireus kikötőjébe. Ezen kívül a legutóbbi híradások szerint még kb. 15.000 menekült ragadt Idomeniben, mely 10 km-re található a turisták által használt nemzetközi útvonaltól ill. Evzoni határátkelőhelytől, ahol a turistabuszok is közlekednek.
Miután a Personal Tours KORFU, KRÉTA, RODOSZ, ZAKYNTHOS, KEFALONIA, KARPATHOS szigetekre repülővel és Paralia, Sarti, Kamena Vourla, Tolo üdülőhelyekre egyéni utazással valamint autóbusszal szervez elsősorban utakat, a jelzett térségekben nem volt és nem is lesz migráns probléma, legalábbis mai ismereteink alapján.
A napokban megszülettek az Európai Unió és Törökország, ill. a Törökország és Görögország által aláírt bilateriális szerződések, melyek szerint az illegális határátlépőket visszatoloncolják Törökországba és lépéseket foganatosítanak az embercsempészet visszaszorítására. Ha ennek ellenére a helyzet rossz irányba változna, esetleg az utazás ellehetetlenülne, a Külügyminisztérium korlátozást rendel el és az utasok visszakapják befizetett részvételi díjaikat. Erre garancia cégünk jó anyagi helyzete és a törvényi előírások.
Bízunk benne, hogy a nyári szezon kezdetéig rendeződnek az általunk ajánlott desztinációkat eddig sem érintő problémák és mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy Görögország az egyik legbiztonságosabb úti cél a turisták számára 2016-ban is!

Budapest, 2016. március 23.
Bajai Ágnes
a Personal Tours ügyvezetője

forrás: Personal Tours Utazási Iroda

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Görögország