Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

3 titok, milyen is a törökök valódi arca
2015. december 10.

Szeretnél betekinteni a színfalak mögé? Vagy maradnál csupán "turista"?

1. A török ember: Egyedül, egymagában elmélázó, szívesen üldögél például a vízparton, és mereng. Társaságban azonban megváltozik: hangos lesz, életvidám, de mindig udvarias. Nőkkel szemben rámenősen udvarias... A barátságot roppant komolyan veszi. Más vallásúakkal szemben megértő - egyedül az ateizmussal nem illik dicsekedni, azt ugyanis nem fogadják el. "Mindegy, hogy milyen vallású vagy, csak legyen Istened. Egy az Isten" - teszik hozzá.

2. Nők, gyerekek: A család rettentően fontos dolog az életükben - a szokásos piknikekre például a csecsemőtől a nyolcvanéves nagymamáig mindenkit kivisznek, mindig együtt töltik a hétvégét a (gyakran népes) családok. A török nők nincsenek lefátyolozva vagy elkülönítve, igaz, fejkendőt hordanak. A gyerekek elevenek, semmi sem tilos számukra, a nagyobbak mégis elképesztően udvariasak és tisztelettudók.

3. Rokonság: Kivétel nélkül minden török rokonnak tekint bennünket. Bűvszó az "Átila" - vagyis a hun Attila. Úgy tartják, közös ősapánkat láthatjuk benne. A magyarokhoz (hacsak el nem rontották valamivel) roppant barátságosan viszonyulnak, amit illik hasonló közvetlenséggel viszonozni.

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Törökország