Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A lovagok szigete
2015. december 09.

Málta a Lovagok szigete a Földközi-tenger egy csodálatos gyöngyszeme, igazi mediterrán hangulatú szigetcsoport a Földközi-tenger középső részén Szicíliától 93 km-re délre..Az ország 3 szigetből áll: Málta, Comino és Gozo.Az ókori templomromokat, a hangulatos, szűk, sikátoros óvárosokat, hatalmas palotákat és katedrálisokat látva megelevenedik előttünk a régmúlt.

A máltai tengerpartot a változatosság jellemzi, túlnyomórészt sziklás partszakaszokkal. Az öblökben pedig homokos a tengerpart. Málta szigetén legszebb partnak a Golden bay-t tartják, míg Gozo szigetén a fürdésre legkedvezőbb hely a vörös homokú Ramba bay.

A szigetek picik, minden látványosság könnyen megközelíthető helyi tömegközlekedéssel, bérelt autóval vagy biciklivel. Málta fővárosa Valletta. A 16.századbeli épületek remek állapotban maradtak fenn, rövid sétával bejárhatóak a műemlékek.

Mdina városába érkezve az embernek az az érzése támad, hogy visszarepült a középkorba. Varázslatos barokk és normann épületek, szűk macskaköves utcák, hangulatos éttermek várják a turistákat.

Hagar Qim kőkorszaki temploma a Föld legrégebbi épülete, belsejében kőbe vésett állatrajzok, bálványok, gyönyörű oltárok csodálhatók meg.

Gozo szigete a csendesebb, nyugodtabb helyeket kedvelőket várja. Calypso barlangja és az Alabástrom barlang teszi teljessé a fantasztikus nyaralást.

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Gozo
Málta