Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kefalonia
2015. november 26.

Kefalonia szigete a Patras öbölnél található. Területe 737 négyzetkilométer, ez a legnagyobb tagja a Jón szigetcsoportnak. A sziget igen kedvelt turista célpont, bevételi forrása is főként ebből adódik. Leglátogatottabb helye Argostoli, mely a délnyugati parton található.

Kefalonia a mai napig úgy él a köztudatban, mint az Odüsszeiából ismert Same szigete, mely Odüsszeusz tulajdonában volt. Találtak olyan leleteket, amik arra utalnak, hogy valóban Korinthoshoz tartozott a sziget, de i.e. IV. században az attikai tengeri szövetséghez kapcsolták. Később római uralom alá került a térség, mint az összes többi Jón tengeri sziget, majd a birodalom bukása után a bizánciak fennhatósága alá került a sziget. Később a velenceiek birtokába került és ott is maradt sokáig.

A napóleoni háborúk során francia gyarmattá vált a térség, majd a britek követték őket. A sziget nevezetessége, hogy Lord Byron itt írta a Don Juant, ez a tény mai napig erősen vonzza a látogatókat. A XIX. század második felében a szigetlakók kifejezett kérésére Görögországhoz csatolták a szigetet.

A sziget természeti különlegességei egyedülállók. A sziget különleges látnivalója a Melissani nevű földalatti barlang, melyben egy kis tó is van. A legnépszerűbb strandok az Assos közelében lévő Myrtos kavicsstrand, valamint a Lixouri közelében található strandok.

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Kefalonia
Görögország