Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Lefkada, a hét sziget
2015. november 25.

Lefkada a Jón-szigetekhez tartozik, fővárosa Lefkada. A hét sziget nevű Lefkada, hét tagból áll. A sziget időjárása tipikus mediterrán éghajlatú, forró nyarak és enyhe tél.

Lefkada az egyik legzöldebb sziget Görögország szigetvilágában. Fenyvesei és csodálatos tengerpartja kiváló üdülőövezetté teszik, s a sziget struktúráján mind a mai napig érződik a több ezer éves görög kultúra eltüntethetetlen bizonyítékainak, mára büszkén őrzött sokasága.

Családdal, párban, vagy barátokkal is érdemes ellátogatni a szigetre, melynek különlegessége (utazási szempontból), hogy komppal, autóval s tömegközlekedéssel, de kellemes hajóúttal is egyaránt megközelíthető (egy nyitható hídnak (Agia Mavra Bridge) és a vízalatti alagútnak köszönhetően).

A szigeten mindössze 25 ezer állandó lakos él, persze a turizmusnak köszönhetően ez a szám nem sokat jelent, ha azt tekintjük, hogy rendszerint hányan tartózkodnak egyszerre a szigeten.

Lefkada alapvetően 7 körzetre oszlik, melyek közül 2 egy-egy külön sziget Lefkadától néhány száz méterre (mindkettő lakott és látogatható).

A sziget fővárosa Lefkadaváros, mely minden tekintetben, legyen szó pénzügyekről, gazdaságról, kultúráról, vagy épp kereskedelemről, Lefkada valódi és teljes értékű központja.

A sziget nem igazán szorul importra, bár a turisztika lévén rengeteg árucikket szállítanak a területre, hogy az ott nyaralóknak semmiben sem kelljen hiányt szenvedniük.

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Lefkada
Görögország