Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Görögben bújkálva
2015. november 25.

Patmoszt például az Égei-tenger területének Jeruzsá­lemeként szokták emlegetni. Ennek oka, hogy Szent János evangelista itt írta meg a Jelenések könyvét. Ám attól függetlenül, hogy valaki vallásos-e vagy sem, Patmosz mindenki számára nyugodt pihenést kínál nappal és izgalmas programokat éjszaka. A fürdőzés és a lustálkodás mellett mindenképpen tekintsük meg az erődre emlékeztető, 1088-ban épült Szent János-kolostort. Ha ajándékokat szeretnénk beszerezni, akkor porcelánt, kristály- és ezüst­termékeket érdemes vásárolni a környéken. Érdekes­ség, hogy a szigeten David Bowie-nak is van háza, de ez az egyik kedvenc üdülőhelye Valen­ti­nónak, a híres olasz tervezőnek is.

Kastellorizo Görögország egyik legkisebb szigete. A Rodéziai-szigetek mellett fekszik, közel van Törökor­szág­hoz is. Az utazás ide egy kicsit hosszú, de a hely nyújtotta szépségek megérik a fáradságos utat. Kastellorizo híres az úgynevezett Aqua-barlangról, amely a legritkább és a legszebb földtani jelenségek egyike. Már csak ezért a barlangért is érdemes ellátogatni a szigetre. A barlang különlegességét az adja, hogy a napfény visszatükröződik a víz felszínéről, amitől a sziklaüregben minden mélykék színűvé válik. A látványosság a sziget déli részén található, a bejárata akkora, hogy egy kisebb hajóval éppen be lehet rajta hajózni, amikor csendes a tenger. Ha Kastellorizón járunk, kóstoljuk meg a helyi édességet, a katoumariát, illetve a stravát, amely leginkább a baklavához hasonlít, de fűszerekkel és dióval van töltve.

Aki a Jón-szigetekre vágyik, Korfu vagy Kefalónia helyett utazhat Paxira. A sziget fővárosa a festői kikötőváros, Gaiosz. Itt-tartózkodásunk idején látogassuk meg az antipaxi szőlős­kerteket: a látvány lenyűgöző, a bor pedig finom. Paxi leghíresebb terméke viszont az olívaolaj, ebből is érdemes kóstolni. A Villa Kastanida egy ritkaságszámba menő szálláshely: a gyönyörű felújított farmház olívaligetek között fekszik.

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Görögország