Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Meglepő tények a repülésről!
2015. november 17.

Az elektronikai eszközök kötelező kikapcsolása teljesen hiábavaló. A mobiltelefonok miatt nem fog lezuhanni a repülőgép, viszont a pilóták számára nagyon idegesítő. Gondoljunk csak bele mennyire zavaró lehet, mikor leszálláshoz készülődve azt kell hallgatniuk, ahogy több mint 100 telefon térerőt keres.

A pilóták fele alszik repülés közben, az is előfordul hogy mindketten.

Amikor rázósabbra sikerül a leszállás, az nem a pilóta képességei miatt történik, hanem valójában szándékos. Amikor a leszállópályát víz borítja, a pilótának erősebben kell letenni a gépet, hogy elkerülje a kerekek kicsúszását. A leszállás gyakorlatilag egy szabályozott zuhanás.

Az oxigén maszkok körülbelül 15 percre elegendő oxigént tartalmaznak. Ez több mint elég idő a pilótáknak, hogy a a megfelelő magasságba ereszkedjenek, ahol már normálisan tudunk lélegezni.

Semmiképp se igyunk a mosdóból, még kézmosásra is épphogy alkalmas. Fertőtlenítik a víztartályokat bizonyos időközönként, de előfordul, hogy az élősködők ezeket a tisztító berendezéseket sem kímélik.

Állatok szállítása... még ha a légitársaság minden lehetséges intézkedést megtesz, akkor is van néhány dolog ami elkerülhetetlen, mint például a zaj. Fülvédő nélkül elviselhetetlen hanghatásoknak vannak kitéve, amíg a felszállásra várnak. Kétszer is gondoljuk meg, hogy háziállatunkat is magunkkal visszük -e a repülőgépre.

A legtöbb belföldi repülőjárat szállít holttesteket, vagy emberi szerveket is.

forrás: www.nagyutazas.hu