Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A kreol konyha szülőhazája
2015. november 17.

A karibi térségben elterjedt dominikai kreol konyha az őshonos indián, a spanyol, az afrikai és a dél-amerikai ízek és elkészítési módjuk egyvelegéből kialakult kifejezés.


Konyhájuk nem olyan változatos, mint az európaiaké, azonban a dominikaiaknak a nap folyamán a legfontosabb az étkezés. A korainder olyannyira kifelejthetetlen ízesítőjük szinte, mint nálunk a só. A legtöbb étel jól átsütött rakott húsból, alkalmanként halból készül, melyet rizs körettel tálalnak. Igencsak meglepő módon a a legtöbb étteremben halfélék és a tenger gyümölcsei nem szerepelnek az étlapon. Mivel a helyiek többsége szegény, ezért ezek az étkek inkább a luxus szállodák kínálataiban jelennek meg. A legolcsóbb húsfajtájuk a csirke, ezért a legtöbb ételvariációt belőle készítik el. Állandó szerepet töltenek be fogásaik között a rizs, a fekete bab és a borsó köretek. Egyszerű és kedvelt népeledelük a kreol leves, amibe legtöbbször csirkét, sertéshúst, főzőbanánt, tököt, valamint azt tesznek bele, ami csak kéznél van.

forrás: www.nagyutazas.hu

last minute ajánlatok
ünnepi ajánlatok
Valutaváltó
EUR euró
HUF forint
Üzemanyagárak
Budapest
bármelyik ker.
95
Iránytű
europe asia australia australia africa north_america south_america antartica EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
Hasznos információk
Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
Utazók sarka
Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.
Kiemelt partnereink: