Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Melyek a világ legjobb olívaolajai?
2015. május 07.

Nem rég a New York-i Nemzetközi Kulináris Központban (International Culinary Center) gyűltek össze a magas minőséget képviselő olívaolajok termelői és viszonteladói, hogy kiderítsék, ki is büszkélkedhet a legkiválóbb portékával a világon. A Fox News beszámolója.

Az éves eseményen 26 országból több mint 67 olaj versengett az Arany, az Ezüst és a Best in Class (osztályában a legjobb) elismerésekért.

A világ legjobb olívaolaja címet idén is (sorozatban immár harmadszor) a Cobram Estate nevű ausztrál cég nyerte el. A vállalat a maga összesített, kilenc díjával az összes többi termelőnél több elismerést vághatott zsebre.

"A lényeg annyi, hogy kiváló minőségű, friss olívabogyókat kell termelni, aztán csak össze kell zúzni őket" - árulta el a titkot a Cobram Estate vezérigazgatójaként Rob McGavin.

Egy másik ausztrál gyártó, az NSW az Alto Olives nevű terméke révén két Best in Class trófeával gazdagodott. A bírák összesen 251 díjat ítéltek oda a versenyen. Spanyolország nevezéseinek 54 százaléka nem távozott üres kézzel a megmérettetésről, így országos szinten ők vitték a prímet, és a zsűri ítélete alapján Olaszországgal, az Egyesült Államokkal, Görögországgal, illetve Portugáliával folytatódott a rangsor.

forrás: www.turizmusonline.hu