Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Az Egyiptomba látogató turistáknak májustól utazás előtt be kell szerezniük a vízumot
2015. március 18.

Az Egyiptomba látogató turistáknak május 15-től még utazás előtt be kell szerezniük a vízumot az illetékes egyiptomi külképviseleten. Eddig a vízum beszerezhető volt az országba érkezés után is.

Az ügyintézés megváltoztatásáról szóló közleményt az egyiptomi idegenforgalmi hatóság néhány napja tette fel az internetre, mindazonáltal a kairói magyar nagykövetséget hivatalos szervek még nem tájékoztatták.

A közleménynek vannak nem egyértelmű pontjai is, ezek egyike szerint noha a turistacsoportok tagjai továbbra is az országba való belépéskor tudnak vízumhoz jutni, ezt valamely helyi idegenforgalmi ügynökségnek kell elintéznie számukra. A kitétel szerint a látogatóknak egyiptomi tartózkodásuk során az illetékes ügynökség által szervezett programokhoz kell tartaniuk magukat.

A döntéssel hírügynökségi közlés szerint a hatóságok több időt akarnak biztosítani a hírszerző szolgálatoknak arra, hogy alaposan ellenőrizni tudják az országba érkező külföldieket. Az ehhez hasonló biztonsági intézkedéseket Kairó rendszerint az észak-afrikai országot fenyegető terrorveszéllyel indokolja.

Biztonsági források szerint a vízumügyi módosítások ezenkívül azt a célt is szolgálják, hogy a hatóságok szigorúbban tudják ellenőrizni az Egyiptomba látogató nyugati emberjogi aktivistákat. Utóbbiak gyakran vádolják Kairót az iszlamisták és egyéb ellenzékiek elleni erőszakos fellépéssel.

Az Ahram Online című egyiptomi hírportál arra emlékeztetett, hogy 2011-ben már született egy hasonló kormányrendelet, amely azonban akkora közfelháborodást váltott ki, hogy három nappal később visszavonták. A rendelet ellenzői akkor attól tartottak, hogy végrehajtása végzetes csapást mérne a forradalom miatt egyébként is gyengélkedő idegenforgalomra.

forrás: Turizmus.com

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Egyiptom