Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Viktória-vízesés sárgalázoltás nélkül
2015. február 17.

Egyes afrikai országok esetében Dél-Afrika már nem kér sárgaláz elleni oltási bizonyítványt.

Számos afrikai országból csak a sárgaláz elleni oltási bizonyítványt bemutatva lehetett belépni Dél-Afrikába, mostantól azonban Zambia és Tanzánia esetében nem kötelező beoltatni magunkat. A hírt a Dél-afrikai Köztársaság Egészségügyi Minisztériuma jelentette be, az eltörlés pedig azonnali hatállyal életbe lépett.

A döntést az Egészségügyi Világszervezet közgyűlésén hozták meg Genfben, miután a szervezet megerősítette, hogy Zambiában alacsony a sárgaláz-fenyegetettség, ami azt eredményezi, hogy az ide utazóknak már nem kell bemutatni oltási igazolást.

A döntést a South African Airways is üdvözölte, Sylvain Bosc, a légitársaság kereskedelmi vezérigazgató-helyettese pedig elmondta, hogy ennek következtében valószínűleg jóval népszerűbbek lesznek zambiai és tanzániai járataik.

Zambiában található a Viktória-vízesés, ami eddig is rendkívül népszerű volt az utazók körében, várhatóan ezentúl még többen fognak ide látogatni. Ha Magyarországról akarunk ide eljutni, akkor Frankfurtból, Londonból vagy Párizsból elrepülhetünk Dél-Afrikába, onnan pedig Zambiába, így mostantól már nem kell kifizetni a közel 13.000 forintos oltást. Hazánk eddig sem tette kötelezővé a Zambiába utazók számára a sárgaláz elleni oltást.

forrás: www.turizmusonline.hu