Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kísértetjárta szállodák Halloweenre
2014. október 31.

Az egyik szálláskereső weboldal összegyűjtött hét olyan szállodát, ahol a rejtélyes történetek már évtizedek óta vonzzák és egyben halálra rémítik a vendégeket.

Aki szobát szeretne foglalni, annak érdemes tudni: a nyugodt éjszakai alvás ezen szálláshelyeken nem feltétlenül garantált.

Villa Saint Antoine (Clisson, Franciaország)

Az ódon kastélyokat mindig egyfajta kísérteties hangulat lengi körül, ez alól a Villa Saint Antoine szomszédságában álló Château de Tiffauges középkori épülete sem kivétel, hiszen a 15. században otthont adott Gilles de Rais hírhedt sorozatgyilkosnak. De Rais francia nemesember, a francia hadsereg főtisztje volt, aki démonokat idézett meg a kastélyban és becslések szerint körülbelül 100 gyermeket kínzott és ölt meg, mielőtt 1440-ben felakasztották. Az ő karaktere adta az ihletet a Kékszakáll című irodalmi népmeséhez, ami Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operájának alapja.

The Langham Hotel (London, Nagy Britannia)

Az 1865-ben megnyílt szálloda London legrégebbi Grand Hotele. Az épület, melynek története 1797-ig nyúlik vissza, a legenda szerint kísértetjárta; a szállodát állítólag 7 szellem lakja. A leghátborzongatóbb történet minden bizonnyal a Doktor nevű kísértethez kötődik, akiről azt tartják, a hotelben töltött nászútjukon megölte feleségét, majd magával is végzett. A vállalkozó szellemű vendégek saját felelősségre külön kérhetik a legrémisztőbb élményt ígérő 333-as szobát.

Dr Holms Hotel (Geilo, Norvégia)

A norvég szálloda csodás kilátással, wellness szolgáltatások tömkelegével, főzőtanfolyammal várja a vendégeket - és egy hátborzongató történettel. 1926-ban egy fiatal nő és párja a nászútjukat töltötték a hotelben. A férfi egyik este eltűnt az esti táncpartiról, kis idővel később újdonsült felesége egy másik nővel az ágyban talált rá. Három napos hiábavaló keresés után az elkeseredett ifjú feleséget a padláson felakasztva találták. Szelleme állítólag a padláshoz közeli 320-as szobában kísért; sok vendég számolt már be egy csinos, báli ruhába öltözött nő jelenlétéről.

The Stanley Hotel (Colorado, USA)

A Sziklás-hegységben található szálloda neve jól ismert a horror rajongók körében, hiszen Stephen King a 217-es szobában kapott ihletet Ragyogás című regényéhez, melyből később filmet is forgattak; a főszereplő egy, a világtól elzárt hotelbe költözik gondnoknak. A Stanley 1909-ben nyitotta meg kapuit és azóta a világ egyik legismertebb kísértetjárta szálláshelyévé vált. Hírnevét a vendégek is megerősítik, akik rejtélyes körülmények között eltűnt tárgyakról, maguktól mozgó bútorokról számolnak be. A Stanley szerepelt már a Most Haunted című, paranormális jelenségekkel foglalkozó televíziós műsorban, emellett a helyszínen túrát is szerveznek a kísérteties történések bemutatására.

Hotel del Coronado (California, USA)

A viktoriánus épületet Amerika egyik legszebb tengerparti üdülőhelyeként tartják számon, ám az elegáns felszín alatt egy dermesztő történet rejtőzik. 1892-ben egy gyönyörű fiatal nő, Kate Morgan - miután teherbe esését követően férje elhagyta - bejelentkezett a 3312-es szobába, és a történet szerint azóta sem hagyta el a del Coronado-t. Négy nappal később ugyanis vásárolt egy pisztolyt a városban és a hotel előtt, a parton agyonlőtte magát. Szobájában egy flakon kinint találtak, mellyel terhességét akarta megszakítani. Azóta a szálloda személyzete furcsa történésekről számol be a 3312-es szobában.

Contele Vladimir Hotel (Brassó, Románia)

A szálloda Erdélyben, a Törcsvári kastély lábánál fekszik, amely nemcsak arról híres, hogy ihletet adott a világirodalom legvérszomjasabb vámpírjához, de sok legendás uralkodó otthonaként is szolgált. A leghírhedtebb közülük III. Vlad havasalföldi fejedelem, aki felnyársalta áldozatait (nevének jelentése is 'nyársba húzó'), különös kegyetlenséggel végzett ki becslések szerint több tízezer embert.

Relais Castello Bevilacqua Hotel (Bevilacqua, Olaszország)

Ez az autentikus 14. századi kastély az olaszországi Verona régió szívében fekszik. Ma egy romantikus, négycsillagos luxushotelnek ad otthont, ami antik bútorokkal, történelmi festményekkel, csodás csillárokkal őrzi meg középkori báját. A legenda szerint azonban egy 1884-ben pusztító tűz óta egy korábbi uralkodó, Guglielmo Bevilacqua szelleme kísért az ódon falak között.

forrás: www.trivago.hu