Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ibiza, a diszkók szigete?
2014. október 18.

A grafitszürke óriásjacht méltóságteljesen siklik be San Antoni nagy kikötőjébe. A személyzet egyik tagja már a hajó orrában áll és a kikötést vezényli. Az angol házaspár- a hajó tulajdonosai- a nappaliból két whisky mellől várják, hogy a partra léphessenek. Két tinédzser korú lányuk Jess és Joan már tükön ülve várják a megérkezést Ibizára, a buliszigetre. Az ő kérésük volt, hogy idejöjjenek idén nyáron.

A fiatalok és a bulizni vágyók Mekkája ugyanis Ibiza. A szigeten számtalan nagy és világhírü diszkó várja a fiatalokat. Ezeken a szórakozóhelyeken akár többezer ember is bulizik együtt a világ legismertebb Dj-inek zenéjére. Mostanában többek között David Guetta, Avicii, Armin van Buuren,Calvin Harris a menők. Ezek a lemezlovasok egész nyáron csinálják itt a bulit, hetente meghatározott napokon lépnek föl, ám közben elhagyják a szigetet, fesztiválokon, így akár a balatoni Sound-on vagy a szigeten is összefuthatunk velük. Egy-két nap múlva viszont mát újra itt zenélnek. Itt fellépni dicsőség, kihívás és persze nem kis pénz!

A legnagyobb diszkók a Pacha, az Ushuaia, az Amnesia a fővárosban, vagy annak közelében találhatók, több közülük egy önálló nagy komplexum, a másik diszkóközpont a sziget nyugati oldalán fekvő San Antoniban van.

Ezekbe a nagy szórakozó helyekbe jeggyel, vagy karszalaggal juthatunk csak be, amit jó előre meg kell váltani. A tengerparton fiatal lányok már napközben árulják a jegyeket, a belépőket a másnapi vagy későbbi bulikra, de a hotelekben is kaphatunk jegyeket. A jegyek 20-50 Euro közötti árban vannak, ebben általában egy ital is szerepel. A diszkókba bulijáratok viszik a fiatalokat és hajnalban vissza is hozzák őket. Aki pihenni szeretne Ibizán, ne San Antoniot vagy Elvissát( a fővárost) válassza, mert itt pihenni nem fog.


A bulizók délután hangolnak (addigra valahogy kikecmeregnek a másnaposságból), azaz a szállodák teraszain, szobáiban zenélnek és enyhe alkoholtartalmú italokkal melegítenek. Éjfélig a kisebb bárokban, éttermekben szórakoznak, majd éjfélkor elindulnak a "komoly" diszkókba igazán "csapatni". Hajnali hat-hét felé érnek haza és ez így megy egy héten át.

forrás: VJM.hu