Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Luxusvonattal Teheránba
2014. október 17.

Az elegáns étkező- és a hálókocsikat is megtekinthették a sajtó képviselői a Golden Eagle Danube Express - Jewels of Persia első indulása alkalmából megtartott sajtótájékoztatón október 15-én, a Nyugati Pályaudvaron.

A muzeális kocsikból álló szerelvény közlekedtetése a MÁV Nosztalgia Kft. feladata.

Az eseményen Zaránd György, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, a MÁV-START Zrt. ügyvezető igazgatója üdvözölte a meghívottakat, hangsúlyozva, hogy a rendkívüli vonat különleges kapcsolatot teremt az állomások között. Tim Littler ötletgazda, a Golden Eagle alapító-tulajdonosa, Ali Shirzadian Yazd, az Iráni Nagykövetség Budapest első titkára szintén köszöntötte az egybegyűlteket.

Elhangzott: a Budapest-Teherán-Budapest viszonylatban közlekedő luxusvonat a Golden Eagle és a Danube Expressz társszervezésében indul útnak. A szerelvény 13 kocsiból áll, két kategóriában közel 70 férőhelyet biztosít azoknak az utasoknak, akik megfizetik a 10-15 ezer dollár közötti jegyárat. A szerelvényhez két étkezőkocsi tartozik, köztük az idén felújított, modern konyhatechnikai eszközökkel felszerelt "Albert Flórián, a Császár"étkezőkocsi. A bárban az utasokat esténként élő zongoraszó szórakoztatja. A résztvevőkre luxus szolgáltatások várnak: all inkluzív ellátás, korlátlan italfogyasztás, folyamatos szobaszerviz, a delux hálókocsikban saját fürdőszoba. Az utazás oda-vissza összesen 26 napot vesz igénybe.

A "telt házzal" közlekedő vonatra a jegyértékesítést a Golden Luxory Trains angol utazási iroda végzi, magyar utas nincs a jelenlegi utasok között.

A Golden Eagle Danube Express-szel 2015-ben további 4 hasonló luxus utat kívánnak megvalósítani, balkáni útvonalakkal kiegészülve.

forrás: Turizmus.com