Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A legszebb vízi kastélyok és várak Európában
2014. szeptember 24.

Számos kastély és vár épült vízparton. A tavak és a folyók elsősorban védelmi célokból ölelték körbe az épületeket, ma már azonban szépségükre csodálkozunk rá. Reméljük, mindenki megtalálja a számára legjobban tetszőt az alábbi összeállításból.


Bodiam-kastély, Sussex, Anglia

Bár az erődítménynek készült épületet védelmi célból hozták létre, inkább demonstrálásra szánták, mivel a falak vékonyak, a kastélyt körülvevő várárok vize néhány óra alatt lecsapolható, így valódi ütközetek megvívására a hely nem volt alkalmas. 1385-ben, III. Edward korában készült.


Bretesche Castle, Franciaország

Missillac közelében található, a Loire-Atlantique területen. Ez a vár hosszú időn át a de la Roche-Bernard bárók székhelye, és a nemesség számos illusztris képviselője szállt meg itt, sőt I. Ferenc és II. Ferenc királyok is, akik az 1100 hektáros erdőben kívántak vadászni. A kastély a 14. században épült, de jelenlegi formája a 19. században alakult ki. A Montaigu család építette újjá Boisman építész segítségével 1847-ben. Philippe de Montaigu kénytelen volt eladni a kastélyt egy ingatlanforgalmazó cégnek 1965-ben, hogy kifizesse a szerencsejáték-tartozásait. 1926 óta az épület műemlék. Ma magántulajdonban van, és tizenöt apartmanra oszlik. Csak az udvar és a kert tekinthető meg, az is kizárólag júliusban és augusztusban.


Sirmione, Olaszország

A Scaligeri-vár római alapokra épült, Mastino della Scala építette a 13. században. A Garda-tó déli oldalán, a tóba benyúló földnyelven fekszik. A 16. századig jelentős katonai szerepet töltött be, még a 19. században is állomásozott itt helyőrség. Csodás kilátás nyílik a várból a környékre.

forrás: www.nlc.hu