Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Jövőre kész a Zágrábi repülőtér
2014. szeptember 18.

Zágráb hosszú évek óta a népszerű úti célok között szerepel, nem csak a magyar turisták körében, nagyon sokan látogatnak ide évről évre. Nemsokára igazán impozáns légikikötő várja a repülővel érkezőket.


A horvát légitársaság szinte minden olyan horvát városba repül Zágrábból a nyáron, ahol van reptér. Dubrovnik, Split, Zadar, Pula, valamint Brač szigete (Bol) szerepel a belföldi kínálatban. Gőzerővel folynak az új terminál munkálatai, az építés jogát elnyerő ZAIC (Zagreb Airport International Company) konzorcium egyúttal az új repülőtér üzemeltetési jogát is magáénak tudhatja harminc éven át.

Az építkezés költségei nagyjából 230 millió euróra rúgnak, és a fantasztikusan modern, első ránézésre hullámzó tengert formázó épületegyüttes három év alatt, várhatóan 2015-re készül el. Az új terminál éves szinten akár ötmillió utas fogadására is alkalmas lesz, nem csoda tehát, hogy méreteit tekintve sem elhanyagolható: az utasterminál 65.000 négyzetméternél is nagyobb lesz, amihez természetesen további kiszolgáló intézmények, parkolók, utak épülnek.

Zágráb belvárosa a reptértől csak 17 km-re található, számos látnivalót, érdekes programot és kikapcsolódási lehetőséget kínál az ide érkezőknek. Sok múzeum, egyebek mellett a Történeti Múzeum, a Természettudományi Múzeum és a Régészeti Múzeum várja a látogatókat, de aki például modern művészetre vágyik, annak a Kortárs Művészetek Múzeumát, vagy a Modern Galériát kell meglátogatnia. A kulturális élet mindig is a kávézókban zajlott, nincs ez másként most sem. A legtöbb és legszebb ilyen kávéház a Bana Jelacica téren található, ahol a mediterrán és a közép-európai hangulat keveréke igazán egyedivé varázsolja a pihenést. Zágráb tavasszal a jazz szerelmeseit is várja: ilyenkor a langyos estéken zsúfolásig megtelnek a teraszok.

forrás: Világszám