Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Elveszett a bőröndje? Hívja fel!
2014. augusztus 19.

Bár egy kutatás szerint minden Boeing 747-esre átlagosan négy elveszett csomag jut, mégis lassan vezetik be a digitális csomagazonosítást, amelynek révén azonnal megtudhatnánk, merre "jár" a bőröndünk.


Minden utazó rémálma, hogy külföldre érkezve, a reptéren szembesül csomagja elvesztésével. Ez a probléma azonban a múlté lehet az Airbus és az AT&T által fejlesztett intelligens poggyász használatával - számol be a nem is annyira új találmányról a svd.se/resor svéd orgánum.

Egy kutatás szerint minden Boeing 747-es gépre átlagosan négy elveszett csomag jut, ami igen komoly, évi kétmilliárd fontos kárt okoz a légitársaságoknak. A baj általában az átszálláskor következik be, s elkeveredésük leggyakoribb oka a leszakadt vonalkód. Erre a problémára már többféle megoldást kitaláltak, a GPS-hez hasonló helyzetjelzőtől kezdve az "okosbőröndig", a Bag2Go névre keresztelt intelligens poggyászig. A cikk szerint elég lesz ezentúl csak felhívni a csomagot és a chip jelzi: "bocsánat, Szingapúr helyett még Heathrow-n vagyok".

Főleg az olyan hatalmas, nagy átszállóforgalmú repülőtereken éles ez a probléma, mint Párizs, London vagy Frankfurt. A British Airways először a London-Seattle járaton tervezi bevezetni a bőröndök digitális tiketteit, amelyek tájékoztatják a tulajdonosát hollétükről, és nem szakadnak le olyan könnyen. A svéd honlap nem közli, mindez mennyibe fog kerülni a csomagok tulajdonosainak és a légitársaságnak.

forrás: Turizmus.com