Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Frissítő nyári koktélok
2014. július 05.

Beköszöntött a várva várt nyár és vele együtt a koktélozás főszezonja. Aki csak teheti a vízparton, homokos strandon, egy napernyőkkel védett teraszon vagy egy bárban keres menedéket a kánikula elől és élvezi a frissítő, jeges koktélok által nyújtott felüdülést.

A legtöbb koktél szinte bármilyen időben kellemes és feledhetetlen élményt nyújt fogyasztójának. A nyári forróságban azonban a tejes, tejszínes vagy a túl édes italok háttérbe szorulnak, ilyenkor a könnyed frissítő limonádék képesek lehűteni és felfrissíteni a vendégeket. Megfűszerezve, sőt tovább fokozva a nyári party-k hangulatát, keverd meg velünk te is listánk valamennyi frissítő koktélját, hogy egy jéghideg itallal a kezedben élvezd tovább a nyarat.

Mojito

Hozzávalók:
4 cl Fehérrum
3 cl Lime leve
8-10 darab Mentalevél
2 bárkanál Nádcukor
feltöltő Ásványvíz

A 19. század hajnalán Kubában, a rum-gyártás szülőhazájában született meg napjaink legnépszerűbb kevert itala: a Mojito. A koktél pontos eredete máig vitatott, azt azonban senki sem meri kétségbe vonni, hogy ez a csodás mentás limonádé a legfrissítőbb nyári koktél. A hűsítő Mojito többek között Ernest Hemingway szívét is meghódította, aki az ital hatására a híres Bodeguita del Medio bárjának falára azt, a ma is olvasható szöveget írta: "Mi Mojito en la Bodeguita" vagyis "Az én Mojito-m a Bodeguitában".

Elkészítés: A lime gerezdeket collins pohárba rakjuk, hozzáadunk 2 bárkanál nádcukrot és egy pár cl ásványvizet, amit a muddler segítségével erősen megtörünk, ezután hozzáadunk 3-4 db mentalevelet és megkeverjük a pohár tartalmát. Ha sikerült elkevernünk hozzáadjuk a jeget, a rumot, a maradék mentalevelet, majd feltöltjük ásványvízzel és a bárkanállal alaposan megkeverjük. Díszítéshez használjunk mentaágat, lime cikkeket. Próbáljuk ki az italt ásványvíz helyett, gyömbér üdítő feltöltővel is.

Gin And Tonic

Hozzávalók:
5 cl Gin
10 cl Tonik
4 szelet Citrom

Listánk második itala a Gin and Tonic több, mint egy egyszerű koktél, hiszen a tonicban található kinin csillapítja a malária tüneteit, a citrom vagy a lime pedig segít megelőzni a skorbut kialakulását. A kezdetben gyógyszerként alkalmazott Gin and Tonic napjainkban már gyógyhatása helyett harmonikus és összetéveszthetetlen fanyarságával menti meg az embereket, ha nem is egy betegségtől, de egy unalmas estétől biztosan.

Elkészítés: A hozzávalókat töltsük jégre high ball pohárba, facsarjuk, majd tegyük a pohárba a citromszeleteket. Ezután keverjük meg az italt bárkanállal. Díszítéshez használjunk citromszeletet.

Margarita

Hozzávalók:
3.5 cl Silver tequila
2 cl Cointreau
1.5 cl Lime leve

Erős, különösen fanyar mégis milliók imádják a Margarita koktélt. Ha valami újra és izgalmasra vágysz, akkor mindenképpen készítsd el és kóstold meg a klasszikus változatot. Az ital gyümölcsös verzióját, a Strawberry Margarita-t néhány szem eper hozzáadásával készítheted el.

Elkészítés: A hozzávalókat blenderben, jéggel összeturmixoljuk, majd hűtött margaritás pohárba töltjük. Díszítéshez használjunk lime szeletet.

Caipirinha

Hozzávalók:
5 cl Cachaca
4 gerezd Lime
2 bárkanál Nádcukor

Brazília nemzeti itala a cachaca, a sokak által kedvelt Caipirinha koktélnak köszönheti, hogy manapság nem hiányozhat egy koktélbár polcáról sem. Kóstoljatok bele ti is a mediterrán életérzésbe, fogyasszatok el néhány pohár Caipirinha-t, majd igazi karneváli hangulatot teremtve ropjátok együtt a Samba-t.

Elkészítés: A lime gerezdeket old fashioned pohárba rakjuk, hozzáadunk 2 bárkanál nádcukrot, majd a muddler segítségével határozottan megnyomkodjuk. Ezután hozzátöltjük a cachaca-t, törtjeget és a bárkanállal alaposan megkeverjük.

Rosso Jazz

Hozzávalók:
5 cl Édes vörös vermut
2 dl Gyömbér üdítő

A Rosso Jazz egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető koktél, melyben a vermut és a gyömbér házassága valami újat, valami különlegeset alkot.

Elkészítés: A hozzávalókat töltsük jégre, collins pohárba. Díszítéshez használjunk narancs cikkeket.

Vodka Sling

Hozzávalók:
5 cl Vodka
3 cl Citromlé
1 cl Cukorszirup
2 cl Víz

Ha Szibériában hirtelen trópusi forróság támadna, akkor a helybeliek a vizecskét, vagyis a vodkát ezek után csakis Vodka Sling formájában fogyasztanák, hiszen a melegséget adó vodka ebben a kiváló limonádés alapban igazi nyári frissítőként tetszeleg.

Elkészítés: A hozzávalókat töltsük jégre, old fashioned pohárba, majd bárkanállal keverjük meg. Díszítéshez használjunk citromszeleteket.

Shady Lady

Hozzávalók:
3 cl Görögdinnye likőr
3 cl Silver tequila
12 cl Grapefruitlé
1.5 cl Citromlé

Exkluzív és csábító ízeivel könnyen megbabonázhat a Shady Lady koktél, melyben különböző égtájak alapanyagai alkotnak izgalmas, új ízeket.

Elkészítés: A hozzávalókat shakerben jéggel összerázzuk, majd high ball pohárba töltjük. Díszítéshez használjunk citromszeleteket.

Sex On The Beach

Hozzávalók:
4 cl Vodka
2 cl Őszibaracklikőr
4 cl Narancslé
4 cl Áfonyalé

A sokat sejtető név mögött egy kellemesen frissítő, mégis picit édes koktél rejtőzik, amely majdnem akkora örömet képes okozni, mint a "sex on the beach".

Elkészítés: A vodkát, az őszibaracklikőrt és a narancslevet töltsük jégre, hurricane pohárba, keverjük meg bárkanállal, majd óvatosan töltsük az ital tetejére az áfonyalevet. Díszítéshez használjunk narancscikket, koktélcseresznyét.

Moscow Mule

Hozzávalók:
4 cl Vodka
8 cl Gyömbér üdítő
2 cl Lime leve
1 cl Cukorszirup

Ha megkóstolsz egy Moscow Mule (moszkvai szamár) koktélt, csökönyös módon ragaszkodni fogsz hozzá, más italra rá sem tudsz majd nézni.

Elkészítés: A hozzávalókat shakerben jéggel összerázzuk, majd collins pohárba szűrjük. Díszítéshez használjunk limeszeletet.

Cape Cod

Hozzávalók:
4 cl Vodka
12 cl Áfonyalé
3 gerezd Lime

Ez a gyümölcsös csoda reggeltől estig itatja magát, fogyasztója csak akkor tudja leküzdeni az ital csábítását, ha bezár a bár.

Elkészítés: A hozzávalókat töltsük jégre collins pohárba, majd az italt bárkanállal keverjük meg. Díszítéshez használjunk lime gerezdeket melyeket a jég közé rakunk, illetve koktélcseresznyét.

Kellemes koktélozást és eseménydús nyarat kívánunk.

forrás: koktelmania.hu