Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

National Geographic
2001. december 10.



FransLanting:

Szemtől Szemben

Megszületetta Földrajzi világverseny végeredménye!

Inkamúmiák:

Egy elveszett birodalom titkai


A washingtoni székhelyű National Geographic Society a világ legnagyobb nonprofit tudományos és ismeretterjesztő szervezete.

1888-ban alakította meg egy maroknyi lelkes tudós és világjáró felfedező a földrajzi ismereteinkgyarapítása és terjesztése érdekében. A társaság a mai napig e küldetés szellemében működik és jelenteti meg különféle magazinjait, könyveit, oktatási segédeszközeit, videokazettáit, DVD lemezeit és egyéb kiadványait.

Amióta a National Geographic Society 1890-ben az első kutatót útnak indította, a tudományos kutatás és feltárás küldetésük szerves részévé vált.Az antropológiától a zoológiáig a tudományágak széles skáláját átfogó NationalGeographic Society által nyújtott ösztöndíjak és támogatások több ezer felfedezést eredményeztek, melyeket olyan kiemelkedő személyiségek neve fémjelez, mint Peary ésLeakey, Cousteau és Goodall, Sereno és Steger, vagy a magyar Kordos professzor. E kutatók rendkívüli teljesítménye és bátorsága mély nyomot hagyott szerte a világban.


A Társaság 9 hónappal megalakulása után, 1888 októberében jelentette meg a National Geographic Magazine első számát azzal a szándékkal, hogy e felfedezések és kutatások eredményeit a nagyközönséggel is megismertesse. A magazin a társaság hivatalos lapjaként a földrajzi ismeretek növelésére és terjesztésére irányuló küldetés szószólója.


Az elmúlt években a társaság küldetése két újabb elemmel egészült ki: felismerve azt a szükségszerűséget, hogy bolygónk természeti erőforrásai meg kell óvnunk, valamint azt, hogy az újabb és újabb generációknak jobban meg kell ismerniük Földünket ahhoz, hogy egykor majd irányítani tudják azt, a társaság a magánszféra segítségével minden rendelkezésre álló eszközt felhasznál, hogy támogassa ezeket a kiemelt fontosságot nyert területeket.


A National Geographic csatorna hat éve vanjelen Magyarországon, és 2001 április óta már 100%-ban magyarul nézhetőeka filmek.

Riadt,gyönyörű szemek:

Az afgán lány előkerült

National Geographicmárciusi műsor

National Geographic Magyarország
www.nationalgeographic.hu
National Geographic UK www.nationalgeographic.co.uk
National Geographic USA
www.nationalgeographic.com
National Geographic a nagyvilágban www.nationalgeographic.kataweb.it www.nationalgeographic.com.sg www.nationalgeographic.com.au www.nationalgeographic.com.tr www.nationalgeographic.co.in www.nationalgeographic.ca www.nationalgeographic.pt www.nationalgeographic.gr www.nationalgeographic.de www.nationalgeographic.nl www.nationalgeographic.pl www.nationalgeographic.fr www.natgeolatino.com www.ngcbrasil.com.br