Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Tartsa szemmel a Földet!
2001. november 16.

ÚJ EXPEDÍCIÓS LEHETŐSÉGEK UTAZNI VÁGYÓKNAK

A National Gegoraphic Society összefogva az Earthwatch Institute-tal új expedíció-sorozatot ajánl utazni vágyóknak, akik csatlakozva tudósokhoz, kutatókhoz bejárhatják a Földet. 

2002-ben megkereshetik és fotózhatják a tengeri vidrákat Alaszkában, Mallorcán archeológiai ásatásokon vehetnek részt, palackorrú delfinekkel utazhatnak Sarasotán, kutathatják, milyen változást eredményezett a növénytermesztés fejlődése és más emberi tevékenység kialakulása Brazíliában és tanulmányozhatják Madagaszkár ragadozóit.

A National Geographic Expeditions és az Earthwatch Institute közreműködésével az utazók résztvevőivé válnak fontos kutatási terveknek, különleges, híres tudósok keze alatt dolgozhatnak ezzel segítséget nyújtva a két társaságnak. 

"Ez egy ideális kapcsolat a két szervezet között, mely a Földünk természeti kincseinek megőrzését van hivatva elősegíteni." - mondta Terry Garcia, a National Gegoraphic ezzel a témával megbízott alelnöke. "Az expedíciók egyedülálló lehetőségeket nyújtanak az utazók számára, hogy szemtől-szembe megfigyelhessék a szakértők mindennapos munkáját, miközben értékes részt vállalhatnak erőfeszítéseikből."

Roger Bergen, az Earthwatch Institute elnöke szerint "Néha a pályázóink úgy gondolják, programunk esélyt ad bekerülni a National Gegoraphic Magazine-ba. Ez soha nem volt még annyira igaz, mint most, mikor közös cél lebeg szemünk előtt! Célunk egy kis színt vinni az emberek életébe. Reméljük, több, mint 3 és félezer jelentkező, 700 csapat 45 országban fog segíteni tudósainknak."

Az expedíciók 10-15 naposak, áruk $1.645-tól $2.345-ig terjed fejenként (repülőjegy nélkül). Különféle időpontok közül lehet választani az egész év folyamán. A csapatok létszáma 5-15 fő lehet.

Az elmúlt 30 évben az Earthwatch pályázói több mint 2800 kutatásban vettek részt, melyeknek nagy része a National Geographic által szponzorált felfedezés volt. Ezek közé sorolható a maja templomok hieroglifáinak megfejtése, a húsvét-szigeteki ásatások, a kathmandui templomi majmok tanulmányozása és Costa Rica tapírjainak megfigyelése is.

A National Gegoraphic által szervezett expedíciók során a társaság tagjai csatlakozhatnak ismert fotósokhoz, írókhoz és felfedezőkhöz, akiket elkísérhetnek a Föld legérdekesebb helyeire.
További információért kérem, keresse fel a következő weboldalakat:


 www.nationalgeographic.com/ngexpeditions 

vagy
www.earthwatch.org/ngexpeditions.