Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Járt már Európa Grand Canyonjánál?
2014. február 26.

A látvány lenyűgöző és a méretek elképesztőek. Több tíz emeletnyi magas mészkősziklák sorakoznak egymás mellett, alattuk pedig hatalmas szurdok tátong. Lenn a mélyben az azúrkék vizű Verdon folyó csíkját látni.

Európa egyetlen Grand Canyonját a mediterrán Dél-Franciaország területén találni. Aki veszi a fáradságot és ellátogat ide, meggyőződhet arról, hogy az elmúlt időszakban turistaparadicsommá fejlesztették a területet, ahol évente sok ezren fordulnak meg a világ különböző részeiből. A szurdokot a természet csodájaként emlegetik, melynek látványa nagy élményt jelent a természetszerető látogatóknak. Kevesen tudják, hogy a francia tengerparttól alig másfél óra alatt érhető el, a festői Perovence tartományban a kanyon tetején kanyargó úton. Itt bámulatos szépséggel tör elő a táj, amely évmilliókkal ezelőtt, az Alpok felgyűrődése után a geológiai harmadkor időszakában alakult ki, ahogy a Verdon folyó utat vágott magának a mészkövekben.

Lenn a szurdok alján egy másik érdekességet is látni, miután találkozik egymással a Verdon és az Artuby folyó, amely a magasból, a kilátó teraszáról jól nyomon követhető. Ennek a közelében húzódik a panoráma utat összekötő 180 méter magasan ívelő viadukt, - az Artuby híd -, amely a modern építészet egyik remeke.

forrás: www.turizmusonline.hu